Ne daju mu da vidi sina jer se nije cijepio, sudac presudio i dao za pravo mami vakserici, a ne ocu antivakseru

Sudac presudio i dao za pravo mami vakserici, a ne ocu antivakseru, rastavljenim roditeljima! Otac iz Quebeca koji nije cijepljen protiv covid-19, zbog protivljenja zdravstvenim mjerama, privremeno je izgubio pravo na posjete svom 12-godišnjem djetetu. Pokrajina francuskog govornog područja također će uvesti novi zdravstveni porez za necijepljene osobe.
 

Ne daju mu da vidi sina jer se nije cijepio, sudac presudio i dao za pravo mami vakserici, a ne ocu antivakseru Phillip Neho / Pixabay
13. 1. 2022

Foto: Phillip Neho / Pixabay

Odluka sutkinje donesena je 23. prosinca. No, ocu je oduzeto pravo posjeta do veljače. "Kontakt s ocem ne bi bio u najboljem interesu djeteta, jer otac nije cijepljen i protivi se zdravstvenim mjerama u trenutnoj epidemiološkoj situaciji", naveo je sudac u svojoj presudi, dajući naslutiti porast slučajeva omikrona.

Sudsko ročište je počelo kada je otac zatražio produženje predviđenog vremena posjeta prije praznika. Njegova se majka usprotivila zahtjevu. No, na sudu je rekla da je nedavno saznala da nije cijepljen te je na društvenim mrežama pokazala njegove prethodne objave koje su upućivale na protivljenje zdravstvenim mjerama.

Sudac je napomenuo da je dijete cijepljeno, ali smatra da verzija omikrona može biti štetna. Majka živi s novim partnerom i još dvoje djece u dobi od sedam mjeseci i četiri godine. Djeca su još premlada za cijepljenje. Iako je više od 90 posto odraslih u Quebecu cijepljeno protiv covid-19, u pokrajini je posljednjih tjedana zabilježen nagli porast slučajeva i hospitalizacija zbog omikrona. Kako bi zaustavio novi val, Quebec je 30. prosinca najavio vraćanje nekih ograničenja, uključujući policijski sat u 22 sata i zabranu privatnih okupljanja. Pokrajina francuskog govornog područja također će uvesti novi zdravstveni porez za necijepljene osobe u narednim tjednima. Također im je već zabranio ulazak u trgovine koje nisu neophodne.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.