Plenković i Milanović danas kao Sinčić i Kolakušić jučer! Ljudi, je li to moguće? Maske padaju, mjere je ukinuo prvo Johnson, a sad i naši dužnosnici najavljuju isto

Jeste li za ukidanje apsolutno svih ograničenja u vezi Covida-19? Dvojac koji je proglašavan teoretičarima zavjere i antivakserima zagovarao je to i prije, a sad i Premijer, a i Predsjednik nemaju ništa protiv toga, samo da turistička sezona prođe "da nas ne proglase idiotima". Jesu li iscrpljeni svi argumenti za održavanje mjera i je li vrijeme je za povratak u normalu? Može li i Hrvatska poput Engleske krenuti u potpuno otvaranje? Možemo li si i mi kao i Otočani dozvoliti takvu liberalizaciju kad nam je još više od polovine starijih od 65 godina necijepljenih, kad je cijepljena jedva svaka treća odrasla osoba... U Engleskoj je na djelu veliki eksperiment, a procijepljeno je s drugom dozom gotovo 80 posto stanovništva.

Plenković i Milanović danas kao Sinčić i Kolakušić jučer! Ljudi, je li to moguće? Maske padaju, mjere je ukinuo prvo Johnson, a sad i naši dužnosnici najavljuju isto Pixabay/Gerd Altmann
23. 7. 2021

Napisao: Matija Ivanišević

Foto: Pixabay

Godinu i pol dana nakon proglašenja pandemije koronavirusa došlo je vrijeme da i najveći širitelji straha od koronavirusa priznaju da je došlo vrijeme za ukidanje apsolutno svih mjera za suzbijanje njegovog širenja. S obzirom na brutalnu međunarodnu medijsku psihozu uobličenu u štovanje karata ECDC-a kao božanstva, razumno je pričekati s ukidanjem svih mjera do završetka turističke sezone. Razlozi su dakako, psihološke, a ne epidemiološke naravi. Trenutno ukidanje svih mjera vjerovatno bi dovelo do psihičkog sloma u većini medijskih redakcija iz kojih bi se počele širiti vijesti o smaku svijeta i konačnom nestanku ljudske vrste. Zbog njihovog psihičkog zdravlja, a radi se o popriličnom broju ljudi, ukidanje mjera treba odraditi postupno i prethodno ga najaviti. Svi oni su nečiji roditelji, djeca, braća i sestre i moramo brinuti o njima.

Cjepivo, koje je od prvog dana od proglašenja pandemije bilo označeno kao spasitelj, je “otkriveno”, proizvedeno, distribuirano i primijenjeno na svakome tko je to htio. Redovi za cijepljenje više ne postoje, svaki pojedinac koji smatra da mu je cjepivo potrebno kako bi ga zaštitilo od bolesti imao je i ima i dalje sasvim dovoljno vremena za cijepljenje.

Te činjenice, u kombinaciji sa službenim podatkom da 95% cijepljenih ne može smrtno stradati od zaraze koronavirusom daje vrlo jasan zaključak da mjere više nisu potrebne. Sve mjere koje su uvedene i koje postoje, uvedene su s namjerom da zaštite ljude dok se ne cijepe. Sada kada su se ljudi cijepili, potreba za mjerama više ne postoji. Oni koji se nisu cijepili, nisu se cijepili vlastitom voljom i više ne postoji nitko tko bi tim mjerama htio biti zaštićen.

Cijepljeni mjere ne trebaju jer su (prema tvrdnjama službenih državnih tijela) zaštićeni, a oni koji se ne žele cijepiti te mjere nikada nisu ni trebali ni željeli. Na taj način iscrpljen je argument o potrebi zaštite pučanstva jer nikoga se ne može štititi protiv njegove volje, tim više što polovica odraslog stanovništva u Hrvatskoj ne vjeruje da je koronavirus opasan za njihovo zdravlje.

Inzistiranje na provođenju mjera značilo bi samo jedno, a to je da  Vlada ne vjeruje u tvrdnje proizvođača o učinkovitosti cjepiva. Ukidanje mjera ujedno će biti i najbolji pokazatelj istinitost tih tvrdnji. Ukoliko odnos među umrlima od koronavirusa po ukidanju svih mjera bude ukazivao na jasnu razliku između cijepljenih i necijepljenih sve sumnje oko dobrobiti cijepljenja za ugrožene skupine će nestati te će se broj cijepljenih, pogotovo u ugroženim skupinama drastično povećati. Nedavni poziv predsjednika Milanovića na ukidanje svih mjera na jesen, a onda i Plenkovićevo slaganje s takvom tvrdnjom pokazatelj su da bi se moglo ići u tom smjeru što treba svesrdno pozdraviti. Svi argumenti za održavanje mjera temeljito su iscrpljeni i vrijeme je za povratak u normalu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.