U Zagrebu započeo Lidrano 2019

U Satiričkom kazalištu Kerempuh danas je započeo 28. Lidrano, ugledna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola

U Zagrebu započeo Lidrano 2019 Grad Zagreb
18. 2. 2019

Lidrano, 28. smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola danas je otvorena u Satiričkome kazalištu Kerempuh. 

Kako je na otvaranju kazala zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, ova smotra pruža izvrsnu priliku za susrete s djecom, ali i mentorima i voditeljima programa koji ih tijekom godine pripremaju za nastup.

"Sretna sam što sam i ja s vama dio ovog, dječjim entuzijazmom i iskrenošću prožetog susreta ideja, kreativnosti i mladosti našeg grada koja će pred nas podastrijeti nadahnute riječi i stihove te bogatstvo svoga duha i mašte, istaknula je Pavičić Vukičević.

Prema riječima Jadranke Žarković-Pečinković, ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, u našem odgojno-obrazovnom sustavu moramo njegovati kreativnu komponentu jer s pomoću nje mladi mogu iskazati svu svoju maštu, entuzijazam i ljubav prema onome što rade te mogu otkrivati nove i začudne svjetove.

Smotra traje od 18. do 21. veljače, a više od tisuću učenika u pratnji učitelja i nastavnika mentora, predstavit će svoje književne i novinarske uratke, sudjelovati na okruglim stolovima i predstaviti se pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.