Obrazovna konferencija u Lisinskom okupila brojne djelatnike u obrazovanju

Konferencija o kreativnosti i inovativnosti tijekom dva dana u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski okupila je velik broj djelatnika u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju 

Obrazovna konferencija u Lisinskom okupila brojne djelatnike u obrazovanju Grad Zagreb
11. 1. 2019

Dvodnevna konferencija pod nazivom Kreativnost i inovativnost u nastavi održana je u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a okupila je ravnatelje, učitelje i stručne suradnike osnovnih i srednjih škola. 

Konferenciju je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Visokim učilištem Effectus, a održana je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, predsjednika Hrvatskog sabora i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prema riječima zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević, bez kreativnosti i inovativnosti nema ni poduzetništva i razvoja, a bez onih koji će obične stvari vidjeti na neobičan i nov način nema budućnosti u svijetu koji treba samouvjerene, radoholične, odgovorne i samostalne pojedince koji spremno preuzimaju rizike za uspjeh. 

Također, naglasila je da su učitelji, nastavnici i stručni timovi škola željni ovakvog sadržaja što dokazuje i veliki odaziv konferenciji.  "Učitelji su itekako otvoreni novim saznanjima, ali ta nova saznanja trebaju uključivati veće inicijalno obrazovanje u silabuse nastavnih studija, a onda potom u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja te sadržaje treba nuditi učiteljima i nastavnicima tijekom čitavog njihovog profesionalnog života", istaknula je Pavičić Vukičević. 

Kako je pak kazala Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, iako trenutni odgojno – obrazovni sustav ima kvalitetne temelje, u njega ipak treba intenzivno ugrađivati i kulturu kreativnosti. "Izuzetno zadovoljstvo predstavlja mi činjenica da ste upravo vi, poštovani učitelji, stručni suradnici i ravnatelji prepoznali važnost teme kreativnost i inovativnost u nastavi", kazala je ravnateljica. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.