Počeo Europski obrazovni festival

U Zagrebu je danas počeo Europski obrazovni festival, a okupio je više od 200 sudionika iz 40 zemalja 

Počeo Europski obrazovni festival Grad Zagreb
4. 4. 2019

Dvodnevni Europski obrazovni festival, u organizaciji International Baccalaureate Organizationa otvoren je danas u Zagrebu. 

Kako je na otvaranju festivala istaknula zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević, Grad Zagreb ponosni je osnivač dviju škola koje nose prestižne titule IB škole. 

Riječ je o osnovnoj školi Matija Gubec i XV. Gimnaziji. "IB filozofija promovira vrijednosti od neprocjenjive važnosti za razvoj svakog čovjeka, kreativca i mislioca. Te vrijednosti i djetetu i čovječanstvu garantiraju opstanak u stalno promjenjivom svijetu, svijetu visoke tehnologije i održivog razvoja, brige za okoliš, ali i brige za ranjive skupine u društvu i za pojedinca u potrebi", poručila je.

Prema riječima menadžerice IBO-a Vedrane Pavletić, festival je okupio 200 sudionika iz gotovo 40 zemalja svijeta. "Zahvaljujući iznenađujuće velikom interesu naših kolega profesora uspjeli smo pripremiti dvodnevni program kojim ćemo zajedno pokušati odgovoriti na pitanje kako razviti odgovornu i utjecajnu akademsku zajednicu",  rekla je Pavletić. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.