Zagreb brine o onima koji nemaju! Pučka kuhinja, dostava ručka u kuće za teško bolesne i dalje su teme od kojih se ne bježi

Konferencija na temu siromaštva u urbanim sredinama održati će se 25. veljače 2019. s početkom u 10,00 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5. Organizator je Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom 

Zagreb brine o onima koji nemaju! Pučka kuhinja, dostava ručka u kuće za teško bolesne i dalje su teme od kojih se ne bježi igor stažić
22. 2. 2019

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba otvoriti će 25. veljače jednodnevnu Konferencija na temu siromaštva u urbanim sredinama. S početkom u 10,00 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5. Povod organizaciji Konferencije je obilježavanje 15 godina od osnivanja Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba. Ustanova je osnovana 26. veljače 2004. godine Odlukom Skupštine Grada Zagreba. U okviru svoje nadležnosti Ustanova, a sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, pruža sve oblike u prehrani koje Grad Zagreb osigurava svojim socijalno ugroženim građanima uključujući prehranu u pučkoj kuhinji, dostavu ručka u kuću za starije i teško bolesne odrasle osobe, pomoć u obiteljskim paketima te pomoć djeci u mliječnoj hrani.

Cilj održavanja Konferencije je razmjena iskustava velikih gradova u provođenju mjera za suzbijanje siromaštva.

Konferencija je namijenjena nacionalnim i lokalnim donositeljima odluka s područja socijalne politike, ustanovama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva, stručnjacima sa šireg područja rada s osobama s iskustvom siromaštva i ostalim ranjivim skupinama društva te je prilika za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse između dionika koji su usmjereni na rješavanje problema siromaštva.

 

U plenarnom dijelu izlaganja bit će predstavljeni inovativni modeli sprečavanja bacanja hrane zdravstveno ispravne za jelo, sustav preraspodjele viškova hrane (doniranje) u Republici Hrvatskoj, a sudionicima će biti predstavljena problematika siromaštva općenito s posebnim naglaskom na dječje siromaštvo.

Drugi dio Konferencije odvijat će se kroz paralelni rad - predstavljanje socijalnih programa velikih gradova (Zagreb, Rijeka, Split i Osijek) te radionicu studenata.

Konferenciju će otvoriti Gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić.

Konferencija na temu siromaštva u urbanim sredinama

25. veljače 2019. s početkom u 10,00 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.