U SAD-u svađa zbog nenošenja maske imala smrtni ishod

U SAD-u svađa zbog nenošenja maske imala smrtni ishod Pixabay
16. 7. 2020

Jedna policajka u Grand Ledgeu, gradiću američke savezne države Michigan, ubila je pištoljem muškarca bez maske, osumnjičenog da je u dućanu nožem napao drugog muškarca koji ga je kritizirao jer nije nosio masku.

Policajka je poslije prijave napada nožem primijetila vozilo napadača. Vozač je naglo izašao iz automobila te uočivši policajku krenuo trčati prema njoj u pokušaju napada držeći u ruci nož a u drugoj šarafciger.

Ubijeni muškarac (43) prethodno je nožem ubo jednog 77-godišnjaka koji mu je u prodavnici zamjerio što nije nosio masku. Ranjenik je u stabilnom stanju u bolnici, navodi AP.

Guvernerka Michigan, Gretchen Whitmer, naredila je stanovništvu da koristi sanitarne maske u dućanima kako bi se smanjio rizik od širenja koronavirusa.

Međutim, (ne)korištenje maske je za neke demonstracija "političkog stava" za ili protiv vlasti, a bilo je i drugih slučajeva nasilnih sporova zbog maski, dodaje AP.

Tako je u svibnju pripadnika osiguranja jedne prodavaonice u gradu Flintu vatrenim oružjem ubio muškarac kojem je zaštitar zabranio da bez maske uđe u radnju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.