U KB-u "Sveti Duh" svečano otvoren Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije

U Kliničkoj bolnici "Sveti Duh" svečano su otvoreni Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftamologiju te nova zgrada u kojoj će biti smješteno pet klinika sa šest djelatnosti, u čiju je izgradnju i opremu Grad Zagreb uložio 21, 5 milijuna kuna

28. 1. 2019

U Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” danas su svečano otvoreni Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju i nova zgrada u kojoj će biti smješteno pet klinika, sa šest djelatnosti.

Kako je na otvaranju Suradnog centra kazao ravnatelj KB-a Sveti Duh prof. dr. sc. Mladen Bušić, Svjetska zdravstvena organizacija u cijeloj Europi ima samo dva kolaboracijska centra za dječju oftalmologiju, a u svijetu ih je ukupno devet.

No, prepoznavši napore Klinike za očne bolesti KB-a "Sveti Duh" u provedbi projekta ranog otkrivanja ambliopije ili slabovidnosti kod četverogodišnje djece, proglasila ga je centrom izvrsnosti, s kojim će ubuduće surađivati.

„Suradnja će se odvijati na način da će se ovdje provoditi projekti Svjetske zdravstvene organizacije. U Zagrebu će se educirati ljudi koji će dolaziti iz drugih zemalja, a također će naši stručnjaci odlaziti u one države svijeta koje Svjetska zdravstvena organizacija odredi“,  kazao je Bušić.

Uz predstavnicu Regionalnog ureda WHO-a za Europu Donnu Zilstroff , otvaranju centra prisustvovao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Zahvalivši stručnjacima KB-a "Sveti Duh", kazao je kako je riječ o velikom uspjehu bolnice i izrazio ponos njihovim postignućem.

Novoizgrađenu zgradu u krugu bolnice otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Naime, upravo je Grad Zagreb financirao njezinu izgradnju i opremu, a uloženo je 21,5 milijuna kuna.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.