Bolnica Dubrava ne smije skrbiti samo za Coronu, urušit će se zdravsteni sustav, poručuje HUUGO

HUUGO protiv odluke da KB Dubrava bude covid bolnicaNakon proglašenja KB Dubrava Covid bolnicom reagiralo je otvorenim pismom i Hrvatsko društvo za primarnu zdravstvenu zaštitu Hrvatskog liječničkog zbora koje je prozvalo ministra zdravstva da ne čuje vapaje doktora i medicinskih sestara koji rade u skafanderima i maskama zbog čega bi se, smatraju cijeli zdravstveni sustav mogao urušiti, čulo se na protestu ispred bolnice a navode i Hina i N1

Bolnica Dubrava ne smije skrbiti samo za Coronu, urušit će se zdravsteni sustav, poručuje HUUGO Vili Beroš
4. 11. 2020

Hrvatska udruga ugovorenih ordinacija (HUUGO) zatražila je u utorak od ministra zdravstva Vilija Beroša da promijeni odluku o imenovanju KB Dubrava Covid bolnicom, navodeći kako nije racionalno da se jednoj bolnici stavlja na teret skrb o oboljelima u akutnoj pandemiji.

 

Iz te udruge su poručili kako potpuno razumiju ogorčenost zaposlenika KB Dubrava nakon što je ta bolnica proglašena Covid bolnicom kojoj se stavlja na teret skrb o oboljelima, umjesto ravnomjerne opterećenosti svih zdravstvenih ustanova i zaposlenika ustanova.

 

"Ne vidimo ni jedan racionalni argument za takvo postupanje", priopćio je HUUGO iz kojeg su "u situaciji kroničnog nedostatka zdravstenih djelatnika i njihove enormne opterećenosti" zatražili od zdravstvene administracije i ministra za ravnomjernu raspodjelu skrbi o teško oboljelim osobama.

HDPZZ: Beroš ne čuje vapaje doktora, medicinkih sestara i pomoćnog osoblja

 

Nakon proglašenja KB Dubrava Covid bolnicom reagiralo je otvorenim pismom i Hrvatsko društvo za primarnu zdravstvenu zaštitu Hrvatskog liječničkog zbora koje je prozvalo ministra zdravstva da ne čuje vapaje doktora i medicinskih sestara koji rade u skafanderima i maskama zbog čega bi se, smatraju cijeli zdravstveni sustav mogao urušiti.

 

To je društvo uputilo otvoreno pismo ministru potaknuto kako su naveli "prozivkama primarne zdravstvene zaštite i gotovo nevjerojatnom bešćutnosti sustava na požrtvovnost i rizik za život zdravstvenog i pomoćnog osoblja Covid bolnice Dubrava".

 

Beroša su prozvali da od njega dobivaju odgovore što je poduzeo po pitanjima koja su istaknuli kao ključne probleme iako su neki rješivi čak i u kratkoročnom razdoblju.

 

"Ako nastavimo ovakvim trendom, pored naše pojačane skrbi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i bolničkom segmentu, cijeli zdravstveni sustav će pucati pod pritiskom i još jače se urušavati jer ne čujete glasne vapaje doktora, medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koji u zaštitnim skafanderima i maskama provode veći dio radnog vremena, i tako iscrpljeni poradi loše organizacije veliki su rizik zaraze", poručili su iz Hrvatskog društva za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.