Konferencija o zdravstvenom turizmu okupila brojne stručnjake

U Zagrebu je danas održana konferencija o zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj "Health Spot Croatia – Hrvatska, mjesto za zdravlje", s ciljem stvaranja bolje sinergije turističkog i zdravstvenog sektora

Konferencija o zdravstvenom turizmu okupila brojne stručnjake Grad Zagreb
5. 2. 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld otvorili su konferenciju o zdravstvenome turizmu u Hrvatskoj, pod nazivom "Health Spot Croatia – Hrvatska, mjesto za zdravlje".

"Drago mi je da u Zagrebu koji je prošle godine osvojio titulu naj-turističke destinacije kontinentalne Hrvatske organiziramo konferenciju o zdravstvenome turizmu na kojoj sudjeluju brojni stručnjaci i predavači iz Hrvatske i svijeta, što će nam zasigurno pomoći da podignemo ljestvicu i da ostvarimo još bolje rezultate u zdravstvenome turizmu", poručio je na otvaranju Bandić.

Prema riječima Martine Bienenfeld, zdravstveni turizam je globalni i brzomijenjajući segment koji je nužno bolje razumjeti, upoznati i strateški razvijati želimo li iskoristiti sve njegove mogućnosti i odgovoriti na izazove.

Kako je pojasnila, konferencija je organizirana s ciljem stvaranja bolje sinergije turističkog i zdravstvenog sektora. "Zagreb ima izuzetnu koncentraciju znanja i vrhunskih ponuđača usluga iz zdravstvenog turizma koji već danas mogu ponosno stajati uz bok  svjetskih klinika, lječilišta  i wellness centara", poručila je Bienenfeld.

Kako je pak istaknuo predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, s godišnjim rastom od 15 do 20 posto, zdravstveni turizam je jedan od najbrže rastućih turističkih  grana u svijetu.

"Hrvatska ima dobru poziciju, blagu klimu, konkurentne cijene, vrhunsku uslugu  educiranih djelatnika i izvrsnu kombinaciju prirodnih ljekovitih resursa i moderne tehnologije. Uspješno držimo korak s konkurencijom iz područja dentalnog turizma, estetske kirurgije, oftalmologije i rehabilitacije", rekao je Burilović. Ipak, dodao je da unatoč izvrsnim predispozicijama za snažan razvoj, još uvijek nismo dovoljno prepoznati kao destinacija zdravstvenog turizma i na tome trebamo raditi. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je istaknuo da Hrvatska ima odličan medicinski kadar koji se znanjem dokazao ne samo u svojoj zemlji nego i u svijetu, dok je ministar turizma Gari Cappeli kazao da je zdravstveni turizam poluga budućnosti našega turizma. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.