U Apple-u uzrujani zbog "curenja" informacija o novom Apple automobilu - obustavljeni pregovori s Hyundaijem i Kiom

Bloomberg je, pozivajući se na vlastite izvore, objavio nove informacije o razvoju Appleova prvog električnog vozila.

U Apple-u uzrujani zbog "curenja" informacija o novom Apple automobilu - obustavljeni pregovori s Hyundaijem i Kiom FreeNews
8. 2. 2021

Kao što smo ranije pisali, tvrtka je pregovarala s Hyundaijem i podružnicom Kijom o proizvodnji automobila, ali sada su, prema izvorima, pregovori obustavljeni. Istodobno, Apple raspravlja o sličnim planovima s drugim proizvođačima automobila. I Apple i Hyundai odbili su dati bilokakav komentar.

Uz to, u Apple-u su uznemireni što su informacije o "Apple Car-u" procurile na internetu. Apple je poznat po tome da uvijek drži svoje projekte u tajnosti i pomno prati svoje odnose s dobavljačima.

Nejasno je hoće li se pregovori između Applea i Hyundaija nastaviti i kada će se to dogoditi. Rijetki svjetski proizvođači automobila imaju kapacitet za masovnu proizvodnju automobila, a nejasno je koliko će njih biti zainteresirano za partnerstvo s Appleom.

Tu je i još jedna poteškoća. Prema ljudima koji su upoznati sa situacijom, riječ je o sporu unutar Hyundai grupe oko toga koja od njezine dvije marke, Hyundai ili Kia, može dobiti pravo na proizvodnju automobila za Apple. No, najvjerojatnije će to i dalje biti Kia i njezin pogon u Gruziji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.