Trst je postao talijanski grad s najvišom kvalitetom života, slijedi Milano

Trst je postao grad s najvišom kvalitetom života u Italiji. Slijedi metropola Milano, a na trećem je sjevernotalijanski grad Trento, prema popisu gradova koji je danas objavio talijanski poslovni list Sole 24 Ore.

Trst je postao talijanski grad s najvišom kvalitetom života, slijedi Milano Pixabay
14. 12. 2021

Grad na granici sa Slovenijom dobio je najviše bodova u kategoriji kultura i slobodno vrijeme. Također ima dobre rezultate u području zapošljavanja, usluga, okoliša i sigurnosti. Ovo je treći put od 1990. godine da je Trst na vrhu liste, novine su na ljestvici smjestile 104 mjesta, a na dnu je Crotone u Kalabriji, njih sedam iz sjeveroistočne Italije. Tako je Pordenone na sedmom mjestu, a Videm na devetom. Gorizia je u međuvremenu zauzela 23. Prema pisanju lista, bolje se živi u sjevernoj i središnjoj Italiji nego na jugu. Glavni grad, Rim, zauzeo je 13. mjesto, poboljšavši svoju poziciju za 19 mjesta, navodi austrijska novinska agencija APA. U gradu je obiteljskih liječnika, koliki su prosječni troškovi stanovanja i bruto prihod po stanovniku. Ostali važni čimbenici su čist okoliš, stopa kriminala i razvoj javnog prijevoza.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.