Slavna Crvena strijela na puškomet hrvatskim tračnicama: hoćemo li konačno opet dobiti direktan vlak za Italiju?

Putovanje Frecciarossom, ekstra brzim vlakom do Milana trajalo bi nešto manje od sedam sati. Ako volite putovati vlakom, ali vas spori vlakovi Slovenskih i Hrvatskih željeznica izluđuju, imamo dobre vijesti za vas.

Slavna Crvena strijela na puškomet hrvatskim tračnicama: hoćemo li konačno opet dobiti direktan vlak za Italiju? Mood101 from Pixabay
14. 12. 2023

Ako volite putovati vlakom, ali vas spori vlakovi Slovenskih i Hrvatskih željeznica izluđuju, imamo dobre vijesti za vas. Sve pokazuje da će iduće godine biti uspostavljena izravna željeznička veza između Italije i Slovenije, koja ne postoji od 2008. godine, poznatim talijanskim brzim vlakom Frecciarossa (Crvena strijela), koji je u vlasništvu talijanske željezničke kompanije Trenitalia između Milana. i Ljubljana s ispostavama u Bresciji, Veroni, Peschieri del Garda, Vicenzi, Padovi, Mestreu, Portogruaru, na tršćanskom aerodromu, u Tržiču (Monfalcon), Trstu, na Opčinama, u Divači i Postojni, prenosi Siol. Putovanje bi trajalo nešto manje od sedam sati jer bi brzi vlak s glavnog kolodvora u Milanu polazio u 15.15 sati, a u Ljubljanu bi stizao u 22.09 sati. U suprotnom smjeru iz Ljubljane bi krenuo u 6.55 sati, au Milano bi stigao u 13.45 sati.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.