- "Tomaševiću, nisam znao da je Vlada odgovorna za Jakuševac, do jutros si tvrdio kako je na smetištu sve super"

Andrej Plenković obrušio se na Tomislava Tomaševića koji pokušava optužiti i Državu za katastrofu u Jakuševcu: - Moli za pomoć, a do prije nekoliko sati tvrdio je da na Jakuševcu „nema mjesta za zabrinutost. Pa obećali ste u kampanji kako ćete Jakuševac sanirati i zatvoriti, ima tome dvije i pol godine".

- "Tomaševiću, nisam znao da je Vlada odgovorna za Jakuševac, do jutros si tvrdio kako je na smetištu sve super" Marko Lukinić / Pixsell
4. 12. 2023

O odronu i Tomaševićevoj odgovornost oglasio se i premijer RH Andrej Plenković

- Do jutros je tvrdio da je na Jakuševcu sve super! VladaRH će rado pomoći Grad Zagreb i Zagrepčanima, kao što je i do sada činila - od subvencioniranja energenata i zaštite standarda, preko povećanja plaća svim građanima, do toga da smo osigurali bespovratna sredstva za obnovu škola i sakralnih objekata ili izgradnju dječjih vrtića u Zagrebu. Pomažemo svim gradovima.

Pitam se, međutim, kako to da Tomašević odjednom traži hitni sastanak, moli za pomoć, a do prije nekoliko sati tvrdio je da na Jakuševcu „nema mjesta za zabrinutost“. Nisam znao da je Vlada odgovorna za gradsko odlagalište. Morali biste njega pitati zašto Jakuševec nije ni saniran ni zatvoren - kako je to obećavao u kampanji, tvrdeći da ima „gotova rješenja“ za sve probleme u #ZG. Tko preuzme vođenje grada, mora u gradu nešto i napraviti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.