Tomašević se nije udostojio ni javiti na pozive, a što ga je priječilo da bar dočeka vaterpoliste u zračnoj luci. Je li i za to čekao poseban poziv

TOMAŠEVIĆ JE SVE ZNAO! PRAVA ISTINA O BLAMAŽI ZAGREBA I VRDANJU GRADONAČELNIKA!

Jeste li se zapitali pa kako gradonačelnici Rijeke, Šibenika, Splita, Dubrovnika mogu, a onaj Zagreba k'o mila gera čeka da netko njega pozove na doček svjetskih prvaka i opet se skriva iza navodnih nesporazma! A njih nema! Sve o manipulacijama Tomislava Tomaševića otkriva čovjek koji je pokušao ama baš sve da i glavni grad ima dostojanstven doček!

Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma, zaljubljenik u vaterpolo i gospodin, otkriva kako su ga gradske vlasti satima izluđivale ne odgovarajući da zajedno organiziraju doček!

Jedina je istina kako je Ministarstvo turizma i sporta te Vlada RH pokušala na sve načine nagovoriti gradske čelnike da organiziraju doček, no oni se nisu ni oglasili.

Gradonačelnici Dubrovnika, Splita, Rijeke ili Šibenika nisu nikoga pitali ili čekali hoće li u svom gradu organizirati doček vaterpolistima, a to nikada nije bio slučaj niti u Zagrebu, svih prijašnjih godina! PAMETNOM DOSTA

Tomašević se nije udostojio ni javiti na pozive, a što ga je priječilo da bar dočeka vaterpoliste u zračnoj luci. Je li i za to čekao poseban poziv Jurica Galović/Pixell
20. 2. 2024

Prenosimo u cjelosti izjavu kojom Tomislav Družak osporava nevinost Tomislava Tomaševića koji je kazao kako je riječ o pukom nesporazumu kad je riječ o pokušaju organiziranja dočeka svjetskih prvaka u glavnom gradu Hrvatske!

- Nisam imao namjeru upuštati se u rasprave oko (ne)organiziranja dočeka naših Barakuda nakon osvajanja titule svjetskih prvaka u glavnom gradu svih Hrvata. Ipak moram, radi istine i ne iskrivljavanja činjenica ponoviti slijed događanja:


• U četvrtak, neposredno nakon što su se naši vaterpolisti plasirali u finale (15,51 h) nazvao sam Milana Pavelića, do nedavno pročelnika pa pomoćnika pročelnika za sport u Gradu Zagrebu. Nije se javio, ali mi je uzvratio poziv u 16,23 h.

Zamolio sam ga da pita nadređene ima li Grad namjeru, odnosno želi li organizirati doček vaterpolista te da me žurno izvijesti.
• Kako od Grada nisam dobio nikakvu povratnu informaciju ponovno sam nazvao gospodina Pavelića u petak (18,53 h), no niti on nije imao odgovor od nadređenih koje je upoznao s temom, ali nikakvu uputu nije dobio.
Vidjevši kako Grad ne pokazuje interes, a želeći da ipak na svečan način dočekamo vaterpoliste, započeli smo s organizacijom dočeka zajedno s Hrvatskim olimpijskim odborom u Zračnoj luci Franjo Tuđman. S obzirom kako predsjednik Vlade nije mogao, iako je želio, biti nazočan na dočeku u Zračnoj luci, odmah je donio odluku o prijemu delegacije u prostorijama Vlade RH što je i održano sutradan, u ponedjeljak u 11,00 sati. U dogovoru s Vladom ja sam kao državni tajnik uvodno pozdravio ekipu u ime predsjednika i u ime ministrice turizma i sporta te najavio prijem u Vladi.

Također, od strane predsjednika Vlade dana je uputa o žurnoj dodjeli novčane nagrade što je i potvrđeno na telefonskoj sjednici Vlade u ponedjeljak ujutro.
I da demistificiram i tobožnje pomanjkanje komunikacije. Jedina je istina kako od strane Ministarstva turizma i sporta te Vlade RH nije bilo pomanjkanja komunikacije, a evidentna je bila želja za organizacijom dočeka, iako je to do sada uvijek isključivo bilo u organizaciji gradova, koji su dočekivali naše proslavljene sportaše. Tako sigurno gradonačelnici Dubrovnika, Splita, Rijeke ili Šibenika nisu nikoga pitali ili čekali hoće li u svom gradu organizirati doček vaterpolistima, a to nikada nije bio slučaj niti u Zagrebu, svih prijašnjih godina, kada je sport na državnoj razini bio dio Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kasnije i Središnjeg državnog ureda za šport… Iznimka je bila jedino 2022. godina kada je Vlada želeći pomoći Gradu Zagrebu i nudeći svoje resurse, preuzela koordinaciju organizacije dočeka naših Vatrenih.
I na kraju, ako čak i zanemarimo sve ove navedene činjenice, koja je bila prepreka gradonačelniku Tomaševiću ili njegovom predstavniku, da pozdrave i dočekaju vaterpoliste u Zračnoj luci. Ili je i za to čekao poseban poziv?
Koristim priliku zahvaliti se Hrvatskom olimpijskom odboru, načelnici policije, voditeljima carine i vodstvu Zračne luke na pomoći i susretljivosti prilikom organiziranja svečanog dočeka)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.