-"Eksplodiralo je! Ej stari, slavim drugi rođendan! Odnijelo je onog Topolovca skroz do nasipa na glavnu cestu, ej!”

Hoćemo ostavke poručio je Ivica Lovrić i teško optužio Tomislava Tomaševića te Andriju Mikulića iz Državnog inspektorata i dodao kako ih već dvije godine upozoravaju na moguću esklaciju problema!

- “Eksplodirao je Jakuševec. Ja sam bio na kompostani u kontejneru. Kad je to počelo gorjeti, Jadranko, slavim drugi rođendan, stari. U zadnji čas sam izašao van. Čovjek je naš bez ruke ostao, onaj Topolovec, radnik. Odnijelo ga je skroz do nasipa na glavnu cestu, ej. Užas, užas”, čuje se na snimci koju je novinarima pustio danas na poprištu tragedije Ivica Lovrić.

Bivši Bandićev pročelnik tvrdi da je razgovor radnika Čistoće autentičan.

-"Eksplodiralo je! Ej stari, slavim drugi rođendan! Odnijelo je onog Topolovca skroz do nasipa na glavnu cestu, ej!” Luka Sanzl / Pixssell
4. 12. 2023

Ivica Lovrić pojavio se na Jakuševcu i pred novinarima kazao kako već dvije godine upozoravaju Tomislava Tomaševića i Andriju Mikulića iz Državnog inspektorata zbog nezakonitog odlaganja biootpada.

“U ovim tragičnim i teškim trenucima želim izraziti suosjećanje sa zaposlenicima Zrinjevca i Čistoće koji su bili ovdje u trenutku eksplozije na Jakuševcu. Troje je ozlijeđenih, jedan radnik teže, nadamo se da će se oporaviti iako će, nažalost, imati trajne posljedice. Kada neodgovorni diletanti dođu u poziciju da upravljaju Gradom onda to završava tragično. Nažalost, bilo smo u prilici, naročito mi iz oporbe u protekle dvije godine, upozoravati javnost i Tomaševića da način na koji on upravlja Gradom, a poglavito kako upravlja Jakuševcem, da će se tragedija i dogoditi. I nakon odrona od prije nekoliko tjedana, dogodila nam se i eksplozija rano jutros u kojoj imamo i stradalih i nažalost ovo nas upućuje da stvari neće stati. Da ukoliko se vozite u neispravnim tramvajima i autobusima i tramvajima, ukoliko protuzakonito odlažete na Jakuševcu, ukoliko ne održavate vodovod, ili ne pilite suha stabla, da će se tragedije događati i dalje. Ja zaista ovom prilikom želim podsjetiti, ne samo da smo upozoravali Tomaševića, nego dvije godine upozoravamo Državni inspektorat i glavnog inspektora Andriju Mikulića što se događa, međutim inspektorat Tomaševićeve protuzakonite radnje uporno štiti. Da je inspektorat radio svoj posao ovo se ne bi dogodilo. Stoga ovdje krajnje odgovorno pozivam Tomaševića i Mikulića na ostavku. Jer Zagrepčani se ne mogu osjećati sigurno dok su oni na svojim mjestima”, kazao je pa ponovio:

“Užas. Pitanje je što dalje, a postavlja se pitanje ponašanja državnog inspektorata i Mikulića koji zapravo štiti Tomaševića i na taj način ugrožava Zagrepčane. To je strašno, i pitanje je što će biti jer to brdo je puno plina i truje Zagrepčane. Jakuševac je sad zatvoren, a ukoliko se otvori postavlja se pitanje kako će se to odraziti na sigurnost u cijelom gradu. Problematično je što je nova vlast uvela praksu da se biootpad odvozi na brdo, a ostali se usitnjava i tu dolazi do miješanja materijala koji se tamo dosad nikad nisu odlagali na taj način. Tomašević je odustao od svih sustavnih rješenja i to je van zdrave pameti. Ovo je milijunska šteta, radnici su ozlijeđeni, pitanje je kako dalje”,  zaključio je Ivica Lovrić, prenosi Jutarnji list. https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/bivsi-bandicev-procelnik-pustio-snimku-radnika-slavim-drugi-rodendan-stari-15401076

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.