Tomašević, Gong, Telegram... , na aparatima! Pad Soroševaca! Ostaju bez novca svjetskog moćnika koji se povlači iz Europe i dokida pomoć svima onima koji su promicali njegovu doktrinu

György Soros, mrzitelj desnice, kršćanstva po Orbanu i "tata Tomaševićeve ekipe", zavrče pipu i potpuno se povlači iz Europe. Filantrop se odlučio na radikalnu stratešku promjenu smjera! Više neće zagorčavati život EU desnici, nekad Tuđmanu, a danas Viktor Orbanu i njima sličnima.

Počela su otpuštanja i na djelu su masovna smanjivanja upućivanja financijske pomoći svim njegovim sljedbenicima kojih ima u nemalom broju i u Hrvatskoj.

Prvi su se na udaru našli Sorosevi "vojnici" iz Njemačke, Španjolske i Velike Britanije, a slična sudbina čeka i sve ostale Soroševce iz EU

Tomašević, Gong, Telegram... , na aparatima! Pad Soroševaca! Ostaju bez novca svjetskog moćnika koji se povlači iz Europe i dokida pomoć svima onima koji su promicali njegovu doktrinu LISI NIESNER / reuters / pixsell.
22. 8. 2023

Zaklade Otvoreno društvo (OSF), čiji je osnivač György Georg Soros gotovo se u potpunosti povlače iz Europe. Kako su navelo Soroševi ljudi "vlade Europske unije i država članica troše mnogo novca na projekte u kojima je i OSF uključen".

Prema novinskom izvješću koje pristiže iz susjedne Mađarske, u kojoj Victor Orban već desetljeće i pol vodi otvoreni rat proti financijera svega onoga što mu kvari posao, masovno smanjenje broja zaposlenih počelo je u tri europska ureda. Novi vođa carstva Alexander Soros stoji iza te odluke, a sasvim je sigurno kako sin bez velikog tate to ne može ni dalje sam odlučiti.

Odluku američkih filnatropa prenio je mađarski site szabadeuropa.hu

https://www.szabadeuropa.hu/a/elhagyjak-az-eu-t-a-soros-fele-nyilt-tarsadalom-alapitvanyok/32547159.html

Prema informacijama Szabad Európa, prošlog su petka sve organizacije u Mađarskoj koje primaju potporu Zaklade otvorenog društva (OSF) čiji je osnivač György Georg Soros, dobile pismo u kojem se obavještavaju o postepenom povlačenju obitelji Soros iz financiranja svih onih koji su do sada promicili Soroseve ideje koje su uvelike kvarile posao mađarskom premijeru Victoru Orbanu i vladajućoj Fizesz stranci.
Troje zaposlenika zaklade poslalo je e-mailove u kojima obavještavaju mađarske partnerske organizacije o posljednjoj odluci upravnog odbora OSF-a: - Organizacija će u biti prekinuti svoje aktivnosti u Europskoj uniji i prenijeti svoje resurse u druge dijelove Zaklade, piše list, čiju je informaciju potvrdilo nekoliko mađarskih nevladinih organizacija.

Soroš se odlučio na radikalnu stratešku promjenu smjera

Mađarske organizacije obaviještene su o odluci upravnog odbora prema kojoj su se odlučile na "radikalnu stratešku promjenu smjera" kako bi se postigao što veći učinak resursa organizacije.


VELIKI DIO AKTIVNOSTI ZAKLADA OTVORENOG DRUŠTVA UNUTAR EUROPSKE UNIJE ĆE SE OTKAZATI, VELIKI DIO RESURSA ĆE BITI POTROŠEN I KORIŠTEN U DRUGIM DIJELOVIMA SVIJETA.


Prema pismu, usporedo s povlačenjem, resursi koje će moći koncentrirati unutar Europe bit će krajnje ograničeni.

Prema Slobodnoj Europi, s mađarskim partnerima još nisu razmijenjene druge informacije. Prema sadržaju pisma, čak i unutar OSF-a malo znaju o detaljima, rasporedu povlačenja, niti o tome što će se dogoditi u zemljama EU u kojima nije istina da institucije i vlade EU troše značajne količine novca na ljudska prava. prava ili teme različitosti.

OČEKUJE SE OTKAZIVANJE EUROPSKIH PROGRAMA OD 2024.

 Očekuje se da će implementacija predloženog novog modela podrazumijevati redizajn i transformaciju postojećeg poslovanja, kao i značajno smanjenje broja zaposlenih, čak 40 posto u cijelom svijetu. Znaju da su otpuštanja već počela u nekoliko europskih ureda OSF-a, pa su izgubili vrlo značajan broj zaposlenika u Berlinu, Barceloni i Londonu. OSF se 2018. preselio iz Budimpešte i preselio svoje sjedište u Berlin.

Predsjednik Zaklade Györgya Sorosa: Ja sam poput ukrajinskog generala
“Zakon, ideali i povijest su na našoj strani”!


Vlada Mađarske je reagirala na vijest, a kako prenosi Index.hu, https://index.hu/kulfold/2023/08/14/soros-gyorgy-nyilt-tarsadalom-alapitvany-kivonul-europa-orban-viktor/ Balázs Orbán, premijerov politički direktor, prvi je reagirao u ime vlade.

U svojoj objavi na Facebooku napisao je:
- Čitajmo vijesti o Sorosevom carstvu. Mi Mađari imamo povijesno iskustvo s takvim pitanjima. Vjerujemo da će okupacijske snage stvarno napustiti kontinent tek kada posljednji Sorosev vojnik napusti Europu i Mađarsku. Još smo daleko od toga...


Sin Györgyja Sorosa, Alexander potpisat će presudu Europljanima


U prosincu je György Soros predao kontrolu nad 25 milijardi dolara vrijednim carstvom svom sinu. 37-godišnji Alexander Soros rekao je da ga mnogo više zanima politika nego biznis. Vrlo je vjerojatno da je već odlučio da će se Open Society Foundations povući iz Europe.


ALEXANDER SOROS PREUZEO JE U PROSINCU VODSTVO ZAKLADE OTVORENO DRUŠTVO I JEDINI JE ČLAN OBITELJI U INVESTICIJSKOM ODBORU UPRAVE SOROS FUND MANAGEMENTA KOJI NADZIRE ZAKLADU I OBITELJSKI NOVAC.


Govoreći za The Wall Street Journal, Alexander Soros je rekao da dijeli ideje svog oca, ali želi prigrliti druge ciljeve, uključujući pravo glasa i pravo na pobačaj, kao i ravnopravnost spolova. Osim toga, na njihovu pomoć i dalje mogu računati američki lijevi političari.

U unakrsnoj vatri Viktora Orbana


Viktor Orbán i njegova vlada od 2013. konstantno kritiziraju Györgya Sorosa i njegovu zakladu, govoreći da neovlašteno kroje europsku politiku, "podržavaju ilegalnu imigraciju i rodni lobi".
U Dallasu prošle godine na CPAC-u, na primjer, mađarski premijer je rekao da su najgore stvari u novijoj povijesti povezane s ljudima koji mrze kršćanstvo. "Ne bojte se zvati neprijatelja po imenu", izjavio je, spomenuvši Györgyja Sorosa.
George Soros, u Mađarskoj ga zovu samo ujak Gyuri. On je najbogatiji i jedan od najtalentiranijih Mađara na svijetu, ali oprezno s talentiranim Mađarima!
Györgyja Sorosa je nazvao svojim protivnikom i rekao: dobro ga poznaje, ne vjeruje ni u što što vlada radi, a na usluzi mu je cijela vojska.

Iznjedrio je cijelu bulumentu plaćenih ljevičara u Hrvatskoj

Podružnica njegove organizacije bila je prisutna u Hrvatskoj od 1992. do 2006. godine. Njegova organizacija u Hrvatskoj, Institut Otvoreno društvo – Hrvatska, samo je u razdoblju od 1992. do 2002. godine uložila gotovo 50 milijuna dolara u razne nevladine organizacije, programe, stipendije i projekte, pisao je Večernji list.

Otvoreno društvo u nas je prisutno od početka raspada Jugoslavije te od nastanka nezavisne Republike Hrvatske. Bili su otvoreni protivnici HDZ-a i posebice predsjednika Franje Tuđmana.

Soros i Ante Marković, tadašnjin premijer Jugoslavije su 17. lipnja 1991. potpisali sporazum o osnivanju Zaklade Soros Jugoslavija radi pokretanja projekata u svim njenim republikama. Godine 1992. Soros osniva nacionalne podružnice svoje globalne zaklade u Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Tuđman je smatrao kako on želi stvoriti državu unutar države u Republici Hrvatskoj. Sličnu bitku dan danas vodi Viktor Orban u Mađarskoj sa Soroševim plaćenicima. Soros je Tuđmana je nazivao diktatorom, a njegovu stranku – HDZ, ultranacionalističkom.

Civilno društvo u Hrvatskoj financirao je Soros, mrzitelj kršćanstva

U Sorosevoj mreži bilo je i civilno društvo u Hrvatskoj, zapravbo "Multimedijalni Institut", nevladina organizacija nastala 1999. godine, koja se bavila se uglavnom kulturom, a realizirana je u prostorima Srpskog kulturnog društva ”Prosvjeta”. Iako je riječ o jednoj od najvažnijih nevladinih organizacija u Hrvatskoj, široj javnosti je slabije poznata. Nekoliko godine kasnije Operacija grad pokreće inicijativu Pravo na grad radi aktivnosti vezanih za urbani razvoj i prostornu politiku i tu se zajedno s Multimedijalnim Institutom uključuju Zelena akcija (Tomislav Tomašević). Pravo na grad postaje udruga 2009. te sve aktivnosti, sada već otvoreno političke, provodi u partnerstvu sa Zelenom akcijom.

Osam godina kasnije, odnosno 2017., iz Prava na grad nastaje stranka ”Zagreb je NAŠ!” na čijem čelu je Tomislav Tomašević, današnji gradonačelnik Grada Zagreba. Suosnivači Multimedijalnog Instituta su Teodor Celakoski i Tomislav Medak, a član je Tomislav Domes. Sva trojica su danas uz Tomislava Tomaševića članovi stranke Možemo, piše Narod.hr.

https://narod.hr/hrvatska/soros-odlazi-iz-zemalja-eu-prisjetite-se-kakvu-je-mrezu-spleo-u-hrvatskoj

 U javnost su tako u ljeto 2016. procurili Sorosevi dokumenti o pokušajima rušenja i promjene sistema u svijetu, ali među njima i dokumenti važni za Hrvatsku. Dokumenti su potvrdili da Soros plaća udrugu GONG, kao i mnoge druge udruge i medije u Hrvatskoj, objavio je portal Promise.hr, a vijest nitko nikada nije demantirao.  http://promise.hr/sorosevi-placenici-dijele-letke-protiv-barisica-evo-sto-soros-trazi-zauzvrat/

Zauzvrat traži akcije protiv onih koji nisu pobornici lijevo liberalne ideologije. Pogotovo su im u toj ‘mekoj okupaciji’ važni obrazovanje, kultura i mediji!

Odluka se obrazlaže činjenicom da institucije i vlade EU-a troše značajna sredstva na teme ljudskih prava, slobode i različitosti, a također su aktivne i na tim područjima.
Europa će u budućnosti biti usredotočena samo na njenu ulogu u glavnim globalnim pitanjima, napisali su mađarskim organizacijama.Paralelno s odlukom, do 2024. godine transformirat će se i organizacijska struktura OSF-a.

https://twitter.com/a_schallenberg/status/1540064807541407745?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1540064807541407745%7Ctwgr%5Ee194b0fa57083efd95d9f4683f1121f3283ce882%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fa_schallenberg2Fstatus2F1540064807541407745widget%3DTweet

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.