Svjetska tržišta pokazuju uglavnom pozitivan trend rasta

Globalna tržišta u četvrtak su pokazala uglavnom pozitivnu dinamiku, unatoč porastu broja slučajeva zaraze COVID-19 i napetosti između SAD-a i Kine.

Svjetska tržišta pokazuju uglavnom pozitivan trend rasta Pixabay
24. 7. 2020

Azijska tržišta završila su poslovanje s mješovitim rezultatima, pri čemu je hongkonški indeks Hang Seng zatvorio s 0,8 posto, a Shanghai Composite niži za 0,2 posto.

Sydneyjev S&P / ASX indeks porastao je 0,3 posto, seulski KOSPI pao je 0,5 posto, tajvanski TSEC izgubio je 0,4 posto, a mumbajski Sensex dodao je 0,7 posto. Tokijska je burza zatvorena u četvrtak i petak zbog državnog praznika.

U Europi je, srednjim trgovanjem, slika bila mnogo pozitivnija: londonski FTSE indeks porastao je 0,5 posto, pariški CAC-40 porastao je 0,4 posto, a frankfurtski DAX porast 0,5 posto.

Situacija na naftnim tržištima i dalje je nemirna. Američka sirova nafta pala je 0,2 posto, na 41,80 dolara za barel, dok je referentna Brent također izgubila 0,2 posto i trguje se s 44,19 dolara za barel.

Budućnosti za američke indekse Dow Jones, S&P 500 i NASDAQ pokazuju rast uoči otvaranja trgovanja na Wall Streetu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.