Sve što HDZ radi, radi u interesu slavonskog seljaka i svih svinjogojaca, tako da nema mjesta panici, a bit će i svinjokolja!

- "Država je osigurala više od 30 milijuna € pomoći svima onima koji su na gubitku zbog eutanazije domaćih svinja izazvane zarazom svinjske kuge, izjavio je to Branko Bačić te dodao:

- Ako se zaraza nastavi usporavati ovakvim tempom, do kraja godine očekujemo uspostavu tržišta svježeg mesa i održavanje svinjokolja na područjima koja su zahvaćena afričkom svinjskom kugom

Sve što HDZ radi, radi u interesu slavonskog seljaka i svih svinjogojaca, tako da nema mjesta panici, a bit će i svinjokolja! Branko Bačić / HDZ / FB
28. 11. 2023

Evo što je danas HDZ izjavio u svezi svinjske kuge u Slavoniji:

- Zaraza jenjava. Šteta bi bila da se ponovno rasplamsa u trenutku dok očekujemo ublažavanje mjera
Branko Bačić je nakon "Šireg predsjedništva HDZ-a" izjavio:  - Ako se zaraza nastavi usporavati ovakvim tempom, do kraja godine očekujemo uspostavu tržišta svježeg mesa i održavanje svinjokolja na područjima koja su zahvaćena afričkom svinjskom kugom.

Pozivam sve da se primire i poštuju zaštitne mjere koje je donijela veterinarska struka i koje podržavaju županijski savezi svinjogojaca. Pritom napominjem da su ministrica poljoprivrede i Vlada RH otvorene za razgovore. Naravno, bez ucjena. Gospođa Marija Vučković upoznala je nacionalno vodstvo HDZ-a  s izvješćem koje je pripremila za European Commission u kojem se, iznova ističem, predlaže ublažavanje mjera s obzirom da su polučile učinak. U zadnjih 7 dana evidentirane su samo 3 novozaražene svinje te bi uistinu bilo šteta da se to kompromitira neprimjerenim postupcima dijela oporbe koji manipulira s prosvjedima i pokušava ih politički instrumentalizirati. Sve što se radi, radi se u interesu slavonskog seljaka i svih svinjogojaca - za koje je država osigurala više od 30 milijuna € pomoći.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.