Žigosan bar codom Covid-19 i radi! Učenik je tetovirao QR kod digitalnog certifikata o cijepljenju na ruci

22-godišnji talijanski student postao je prava internetska senzacija kada je na Instagramu objavio kako ima QR kôd koji vodi do njegovog digitalnog certifikata o cijepljenju protiv covida tetoviranog na ruci. Pametan ili lud - prosudite sami. Tetovaža s QR kodom djelo je mladog i iznimno talentiranog umjetnika tetovaža, Gabriela Pelleronea, a student je iz južne Italije, Andrea Colonnetta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andrea Colonnetta (@andrea_colonnetta)

Žigosan bar codom Covid-19 i radi! Učenik je tetovirao QR kod digitalnog certifikata o cijepljenju na ruci Andrea Colonnetta/Instagram
26. 8. 2021

Andrea Colonnetta student je ekonomije. Živi u gradu Reggio Calabria u južnoj Italiji i kaže da bi volio zauvijek pamtiti ovo vrijeme koje će biti zapisano kao važan dio ljudske povijesti. Međutim, kada je njegova neobična tetovaža postala viralna, mnogi su shvatili da je on zapravo jedini koji se dosad odlučio za takvo slikanje tijela.

Tetovaža s QR kodom djelo je mladog i iznimno talentiranog umjetnika tetovaža, Gabriela Pelleronea. Zajedno su pokušali otkriti kakvu će tetovažu Andrea zauvijek pamtiti po ovom bizarnom vremenu u kojem živimo posljednje dvije godine. Kad su oboje zurili u digitalni certifikat koji je Andrea dobila nakon prve doze cjepiva Pfizer samo nekoliko dana prije dolaska u studio, odluka mu je bila na dlanu.

Gabrijelu je trebalo nešto manje od dva sata da se tetovira, a Andrea se nada da će ova slika podsjetiti druge ljude na važnost cijepljenja protiv covida. Neki su opisali tetovažu kao barem kontroverznu, ako ne i donekle političku, dok drugi kažu da je to briljantna i vrlo originalna ideja. Andrea je do sada prikupio više od 500 komentara na fotografije tetovaža i dobio više od 2100 lajkova u isto vrijeme.
"Dobio sam i puno uvreda", rekao je Andrea medijima. “Najviše me boli oni komentari koji su moju tetovažu usporedili s tetovažama zatvorenika u koncentracijskim logorima. To nije prikladna usporedba."
No, ono što je možda najupečatljivije u svemu tome zajedno - tetovirani kod zapravo djeluje! Andrea je to prvi put isprobao u restoranu McDonal's. "Član osoblja koji je došao provjeriti imam li digitalni certifikat isprva se iznenadio, ali onda mi je skenirao tetovažu i uspjelo je."

Andrea ne smeta što će ovaj QR kôd isteći za devet mjeseci i više neće biti upotrebljiv. “Mogu ga koristiti devet mjeseci, a poanta će ostati zauvijek. I to je važno - kazao je Andrea.

U Italiji je pak potvrda o cijepljenju, t.j. zelena propusnica, obavezna od 6. kolovoza za ulazak u kina, muzeje, restorane, sportske dvorane i druge javne ustanove. U Italiji odgovor na potvrde nije bio toliko žestok kao u Francuskoj, gdje je ovrha laissez-passelra izazvala brojne prosvjede, ali u Italiji nije nedostajalo kritika, osobito protivnika cijepljenja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.