Upoznajte Danicu Mihelić koja sa 102 godine još uvijek vozi auto, cijepa drva i sama prolazi stotine stepenica

Na prvi pogled teško bi bilo povjerovati da će Štajerka za koji mjesec proslaviti 102. rođendan.

Čila, zdrava i vesela starica, još je bistre glave. Sama vozi auto, radi u vrtu, kosi travu i cijepa drva.

Upoznajte Danicu Mihelić koja sa 102 godine još uvijek vozi auto, cijepa drva i sama prolazi stotine stepenica RTV/Posnetek zaslona
18. 4. 2023

Čila starica, još je bistre glave, sama vozi auto, radi u vrtu, kosi travu i cijepa drva. Svako malo odlazi u svoj omiljeni kutak, gdje se mora proći velik broj stepenica.

Aktivna i godine joj ni najmanje ne smetaju

Miheličeva i dalje bez problema prolazi sve testove za vozačku iako je priznala da više ne smije voziti autocestom. Svaki dan oko 13 sati, bez obzira na vremenske prilike, od kuće kreće automobilom. Vozi se do obiteljske parcele i kuće u Kamnici o kojoj brine jer tamo nitko ne živi. "Vozim s užitkom i bez brige", rekla je u prilogu za Televiziju Slovenija dok je na vožnju povela njihovu filmsku ekipu.
 

Unatoč časnim godinama i dalje je iznimno aktivna. Ustaje u 5:30 ujutro, kuha, peče kolače, čisti i svaki dan radi sve što je potrebno u stanu i na obiteljskoj okućnici. Ekipu spomenute televizije, između ostalog, iznenadila je i šarkulom koju je ispekla isti dan. Večeri obično posvećuje čitanju i gledanju vijesti. Prati i politiku: "ponekad me toliko ljuti da imam visok tlak zbog toga", rekla je u objavi.

Zimus je nacijepala metre i metre drva

Ima i mnogo planova. Planira dograditi još stepenice i zamijeniti keramiku u garaži za koju kaže da je stara 30 godina i da se ljušti. Kad su je začuđeno upitali obrađuje li doista vrt, kosi travu i cijepa drva za ogrjev, ona im je odgovorila jednako začuđeno pitanjem: "Da, ali što, je li to čudno?". Pritom je dala naslutiti da je ove godine već izgorjelo dosta drva za ogrjev. "Sve je to bilo potpuno napunjeno", pokazala je pokretom ruke.

Televizijsku ekipu odvela je i u kutak s prekrasnim pogledom, gdje se najbolje osjeća, a iznenadila ih je i činjenicom da do tamo ima 200 stepenica. “Ako imam štap, sigurna sam”, objasnila je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.