Sixt se rješava Tesli, jer gube enormno na vrijednosti

Nitko ne želi kupiti rabljene Tesle! Zašto će vodeća europska rent a car kuća povući automobile Tesla iz svoje flote?

Na ovaj potez odlučili su se unatoč tome što u idućih šest godina planiraju elektrificirati gotovo cijeli asortiman tvrtke.

Sixt se rješava Tesli, jer gube enormno na vrijednosti Brigitte Werner from Pixabay
5. 12. 2023

Sixt je tvrtka za iznajmljivanje automobila s približno 2000 lokacija u više od 100 zemalja svijeta. Posjeduju oko 138.400 automobila i planiraju elektrificirati 90 posto svoje flote do kraja desetljeća, ali ne s Teslinim automobilima.

Najveći europski rent-a-car pružatelj usluga ima problema s prodajom polovnih Tesla. Razlog tome je Teslino snižavanje cijena novih automobila; Model 3 dostupan je kod nas za 41.990 eura. Osim toga, od kupovine odvraćaju i viši troškovi popravka električnih automobila u odnosu na one na benzin ili dizel pa Tesla nije samo snižavanjem cijena naštetila konkurentskim markama u prodaji novih automobila.

Analitičari kažu da je Teslino sniženje cijena rabljenih električnih automobila pojeftinilo za trećinu Potražnja za električnim automobilima u Europi sada je usporena, a osim cjenovnog rata između samih brendova, proizvođače električnih automobila zbunjuju i kupci.

Doista, mnogi čekaju pristupačnije električne automobile koje su brendovi najavili za blisku budućnost. Osim toga, mnogi nagađaju da će u iduće dvije do tri godine tehnologija jako napredovati te će današnji novi automobil do tada biti zastario i izgubiti vrijednost.
 

Preberite š

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.