Prodaju elektro aute, jer ne žele gubiti novac i imati ogorman trošak promjena baterija, a i zabluda je kako je njihovo održavanje jeftinije nego ono fosilaša

Rent-a-car Herz odlučio je rasprodati pod hitno 20.000 vozila na električni pogon iz svoje flote, od čega čak 16.000 Tesli. Tvrde da su im skupi i nerentabilni!

Kakav samo udarac e-mobolnosti. Oni koji najviše znaju ne vjeruju u budućnost elektro automobila.

Prodaju elektro aute, jer ne žele gubiti novac i imati ogorman trošak promjena baterija, a i zabluda je kako je njihovo održavanje jeftinije nego ono fosilaša Igor Stažić
15. 1. 2024

S posljednjim sniženjima, padom interesa i prodaje električnih vozila, stigao je još jedan udar koji se ne može previdjeti.

Hertz, jedan od najuspješnijih i najvećih pružatelja usluga iznajmljivanja automobila (rent-a-car), donio je dramatičnu odluku. U kratkom roku prodat će čak 20.000 vozila na električni pogon iz svoje flote, gdje baterijski električni modeli imaju udio od 'samo' 11 posto (od toga 80 posto Tesla).

Tvrtka s Floride vidi sve manji interes za električna vozila

U američkom Hertzu, koji ima više od trećine tržišnog udjela u SAD-u, slobodno su rekli da je interes mali, da su prije svega troškovi održavanja i popravaka previsoki,...

Ukratko - najveći dio kupovine cijena (oko 245 milijuna dolara) bit će namijenjena otkupu automobila s klasičnim motorom (ICE), koji će više odgovarati potražnji njihovih kupaca, piše Automotive News Europe. Hertz također ističe da će potražnja za iznajmljivanjem električnih vozila rasti sporije nego što su očekivali.
Mladen Petreski, nekdašnji direktor rent-a-car kuće Hertz u Hrvatskoj za sada nema nikakvih spoznaja što raditi s električnim automobilima i flotama za Hrvatskoj po pitanju povlačenja vozila.

Preberite še: Sa Škodo Fabijom  bazen (VIDEO)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.