PONOS HRVATSKE! Samo su dva Kineza i Japanac bili bolji od Dorijana Lendvaja (15), učenika MIOC-a koji je najbolji europski informatičar na Olimpijadi u Singapuru, uz sve to, HR repka je zlatna

SENZACIJA! Mladi Hrvati iz MIOC-a, zlatni i najbolji infomatičari iz Europe na Olimpijadi u Singapuru!!! Kakav samo uspjeh učenika XV. gimnazije iz Zagreba u Aziji. Na mapi Svijeta mladi hrvatski informatičari su zlatni, najbolji su od svih Europljana, a svoju su veličanstvenu pobjedu proslavili i fotografijom koju su prigodno objavili na Twitteru. Po uzoru na onu koja je pratila i planetarni uspjeh legendarnih Beatlesa koji su rockom pred 61 godinu osvojili Svijet. Dorijan Lendvaj (15) najbolji je europski informatičar na Olimpijadi u Singapuru, Ispred učenika MIOC-a samo su dva Kineza i Japanac. Nevjerojatna je to informacija pristigla jučer kasno navečer iz azijskog poslovnog središta u kojem se održavala Olimpijada najboljih mladih informatičara iz cijelog Svijeta.

PONOS HRVATSKE! Samo su dva Kineza i Japanac bili bolji od Dorijana Lendvaja (15), učenika MIOC-a koji je najbolji europski informatičar na Olimpijadi u Singapuru, uz sve to, HR repka je zlatna Dorijan Lenvaj, MIOC, Twitter
26. 6. 2021

Foto: Twitter, Vlado i Dorijan Lendvaj

- Ali što je ovo na četvrtom mjestu? Gdje se nalazi ta zemlja, pitaju se novinari koji dosad nisu pratili programerska natjecanja najboljih mladih svjetskih informatičara. Daj, zumiraj mapu svijeta malo jače, gle tu u EU. Hrvatska! Dorijan Lendvaj, danas četvrti, dovoljno za ukupno zlato na IOI. Patrick Pavić nekoliko bodova manje, također zlato, Vito Anić srebro, Krešimir Nežmah bronca, Hrvatska je najbolja EU reprezentacija na ovom natjecanju, a naša 2 zlatna učenika su bolji od svih dosad nenadmašnih Rusa. Čestitke svim zaslužnima! Rang lista u komentarima. Nećete vjerovati što se dogodilo u finalu svjetske informatičke olimpijade u Singapuru! Učenici su, kao i prvi dan, rješavali tri zadatka i mogli su osvojiti 0 do 100 bodova za svaki od njih, ovisno o kvaliteti svog rješenja. Poredak na ljestvici se mijenjao iz trena u tren, bodovi su frcali na sve strane, 5 sati natjecanje je brzo prošlo i ljestvica se umirila. Prva dva mjesta Kinezi, ok, ništa čudno. Treći Japanac, i to je normalno.

Sve to napisao je na svom FB profilu ushićeni i presretni Vlado Lendvaj, otac i mentor mladog hrvatskog šampiona Dorijana. Ovaj zaneseni računalni znalac,i pedagog i PREDSJEDNIK Hrvatskog saveza informatičara, završio je računalnu znanost na Sveučilištu u Zagrebu i poput svog sina pohađao je i čuvenu Matematičku gimnaziju, poznatiju pod imenom MIOC.
Mladi Hrvati, zlatni i najbolji informarmatičari iz Europe na Olimpijadi u Singapuru.
Prema neslužbenim rezultatima, Dorijan Lendvaj i Patrik Pavić osvojili su zlato, Vito Anić srebro, a Krešimir Nežmah broncu na ovogodišnjoj informatičkoj olimpijadi.

Prve informacije s Olipijade u Singapuru prenio je portal rep.hr https://rep.hr/vijesti/edukacija-i-dogadanja/ioi-2021-nesluzbeno-hrvstakoj-dva-zlata-srebro-i-bronca/7754/?fbclid=IwAR1uxlZnM-3PhImp771WlCFmHpy52GSPHD4kUme0UOaMlgnAnc1V5ZZZqcQ

"Sva četvorica učenici su zagrebačke XV. gimnazije koja već dugo dominira informatičkim natjecanjima, a promjene u poretku još uvijek su teoretski moguće, s obzirom da još traje prihvaćanje eventualnih žalbi. 

Najbolji rezultat osvojio je Dorijan Lendvaj koji je ove godine završio treći razred. Prvog dana rješavanja zadataka nije ispunio visoka očekivanja s osvojenih 170 bodova, ali su zato drugog dana od njega bili bolji tek dva Kineza i jedan Japanac, zahvaljuući čemu je završio na 14. mjesto s ukupno 432 boda.. Patrik Pavić koji je na nedavnoj hrvatskoj olimpijadi bio prvi, zauzeto je također izvrsno 16. mjesto, osvojivši ukupno 416 bodova. Njihove pozicije u ponedjeljak bi im trebale donijeti zlatne medalje.

Vito Anić, još jedan učenik trećeg razreda, dijeli 72. mjesto s 302 osvojena boda i očekivanim srebrom, a Krešimir Nežmah kojem je ovo zadnje natjecanje s obzirom da je ove godine završio četvrti razred, nalazi se na 127. mjestu s 246 bodova, što odgovara brončanoj medalji.

Ovim natjecateljima to nisu prve olimpijaske medalje iz informatike - Pavić već ima zlato i srebro osvojene prethodne dvije godine, Nežmah dva srebra, a Lendvaj srebro i broncu.

Iako je olimpijada trebala biti održana u Singapuru, zbog epidemioloških razloga ona se održala online. Ovaj članak bit će nadopunjen i ažuriran nakon službene objave rezultata. https://rep.hr/vijesti/edukacija-i-dogadanja/ioi-2021-nesluzbeno-hrvstakoj-dva-zlata-srebro-i-bronca/7754/?fbclid=IwAR1uxlZnM-3PhImp771WlCFmHpy52GSPHD4kUme0UOaMlgnAnc1V5ZZZqcQ

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.