Samo 30 km od Zagreba Croatia, Grawe i Generali ne potiču nagodbe, a serviserima plaćaju 68 eura po satu ili i tri puta više nego u Hrvatskoj

Zašto u nas osiguravatelji plaćaju mizerne satnice? Zato što mogu, a najveći je paradoks da društva koja rade i u Hrvatskoj i u Sloveniji za isti posao plaćaju bitno različit novac. Upravo u maksimalnom prilagođavanju EU standardima, što donosi novi prijedlog Zakona o osnovnom osiguranju leži ključ pravednih rješenja za potrošače i servisere!

Samo 30 km od Zagreba Croatia, Grawe i Generali ne potiču nagodbe, a serviserima plaćaju 68 eura po satu ili i tri puta više nego u Hrvatskoj Dalibor Urukalović / Pixell
25. 5. 2023


Na slovenskom malom tržištu (slično kao naše) samo je šest osiguravateljskih društava. Za razliku od naših 11. Frapantno je da jedni te isti osiguravatelji i to svega 30 kilometara od našeg glavnog grada, prakticiraju europsku praksu.

Sve ove informacije mogle su se čuti na čuvenom i rijetko posjećenom Sajmu u Celju prošle subote.

Tamo su bili i naši predstavnici koji su glavni inicijatori promjena monopolističkog Zakona o osnovnom osiguranju kojeg je nametnuo "kartel" osiguravatelja u Hrvatskoj. Ministarstvo financija pripremilo je prijedlog novog Zakona koji je u velikoj mjeri prilagođen europskim i slovenskim standardima i trenutno je još do kraja mjeseca u proceduri javne rasprave.

Već najesen očekuje se konačan prijedlog na klupama ministara Vlade RH, a potom i na onim saborskih zastupnika.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.