"Rusija napala Ukrajinu", SKANDALOZNA lažna objava američkog "Bloomberga"!!!

Kakav samo gaf i lažnjak "Bloomberga"! FAKE NEWS o početku rata u UKRAJINI, ni manje ni više nego na čuvenom američkom mediju! Napisali su: "Bloomberg UŽIVO PRATI RAZVOJ DOGAĐAJA"! Sve to stajalo je na naslovnici jednog od najpoznatijih i najrelevantnijih medija koji prate aktualna događanja, ponajprije ona iz gospodarstva. Na njihovoj web stranici nekoliko je sati stajalo kako je Rusija napala Ukrajinu.

Bilo je to šokantno za sve one brojne čitatelje ovog eminentnog medija koji su u nevjerici pratili što se to sad zbiva.

Ruski mediji, posebice oni koji operiraju na zauzetim područjima oko Donjecka, Luganska i na Krimu "vješto" su prihvatili igru i preuzeli kao zdravo za gotovo objavu Bloomberga. Navode tako u "RIA Novostima" kako je to propaganda Ukrajine koja se sprema za "napad"! Nevjerojatna je to nesmotrenost "Bloomberga".

"Rusija napala Ukrajinu", SKANDALOZNA lažna objava američkog "Bloomberga"!!! Gorguy Kane from Pixabay
5. 2. 2022

Članak se odmah pojavio u lijevom stupcu naslovnice "Bloomberga" s natpisom da uživo prenosi razvoj događaja. Međutim, kada ste kliknuli na članak, prikazala se interna poruka o pogrešci poslužitelja od 500.

Na svom Twitter profilu korisnica Olge Lautman otkrila je jučer kasno navečer ordinarnu glupost i teško oprostivu grešku "Bloomberga". Upitala ih je: - "Možete li nam objasniti breaking news koji donosite?"

https://twitter.com/OlgaNYC1211/status/1489709213085491200?s=20&t=iyNiAL_71fW8BU8yNlB1Xg

"Bloomberg" je ubrzo izbrisao članak i odgovorio na ono što se dogodilo u njihovoj redakciji. Napisali su lakonski kako je "unaprijed dostavljen članak u slučaju da Rusija napadne Ukrajinu". Dodali su u isprici:

Jako nam je žao zbog pogreške. Adresa je uklonjena i istražujemo što se dogodilo

Inače, američka bonitetna agencija Fitch Ratings nedavno je "izračunala" da u Ukrajini zasad neće biti rata.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.