Rovanperä u Toyoti dobio prvu etapu, ispred Neuvillea u Hyundaiju te Craiga Breena u Pumi

Po mokroj i skliskoj podlozi u prvoj je dionici slavila posada Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen u Yarisu koji vode i i ukupnom poretku nakon dvije održane utrke u Monte Carlu i Švedskoj. Mlađahni Finac odlično je odvozio stazu i razbio strah od hrvatskog relija. U lošoj mu je uspomeni ostala prošlogodišnja utrka, gdje je baš u prvoj etapi i to po suhom, skliznuo niz cestu.

Rovanperä u Toyoti dobio prvu etapu, ispred Neuvillea u Hyundaiju te Craiga Breena u Pumi Red Bull/Start
22. 4. 2022

Prva etapa Croatia Rallya ponudila je zahtjevan test posadama, zahvaljujući slaboj kiši i nepredvidivim uvjetima na podlozi. Vodeći po bodovima u WRC-u Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen imali su najbolje vrijeme od 12m44.6s. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe bili su drugi, ispred Craiga Breena/Paula Naglea. Esapekka Lappi/Janne Ferm stali su  nakon što su udarili u kamen i oštetili prednji ovjes. Gus Greensmith/Jonas Andersson imali su sreće što su pobjegli u trenutku kada su projurili.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.