Romeo je uklonio i 16.000. auto olupinu, a što ste vi danas učinili za Planetu, jedinu koju imamo? Neumorni lovac na krš ne odustaje iako ga sponzori napuštaju

Poštari su krš od Fiata locirali i to na najvišem vrhu Žumberka, uz lovce i vatrogasce ga transferirali, a neumorni Romeo Ibrišević ga je izručio na reciklažno dvorište. S vrha Oštrec (1060 m) tri desetljeća stara krama završila je tamo gdje je trebala davno ranije, no njegov bahati vlasnik mislio je kako ga nitko nikada neće naći. Kako poštari uvijek kucaju dva puta, tako će zakucati i na njegova vrata. Pronašli su broj šasije i sad slijedi prekršajna prijava koju će beskrupuloznom zagađivaču okoliša s radošću poštari uručiti. Već za koji dan.

5. lipnja slavi se Dan planete Zemlja i dakako da Romeo nije mogao sjediti skrštenih ruku. Nije on besposlen ni drugih dana, no odlučio je svoj posljednji poduhvat podijeliti s javnošću.

Izvlačenje auto olupine iz lovišta za sada nije nova disciplina, a ni olimpijski sport, premda bi u nas mogao biti nacionalni – toliko ima hrđavih krntija po parkovima prirode i šumama. Da je vrag uzeo šalu, najbolje znaju samoborski poštari koji svojim mopedima cirkuliraju uokolo i dojavljuju lokacije olupine. Ne samo to, pod vodstvom Stjepana Rešetara Štefa, njih pedesetak uključilo se i ovaj put, deveti, u akciju dostave otpada na reciklažno dvorište. Jake traktorske snage predvodio je Željko Koščica, bez čijih bi spaljenih oktana misija bila nemoguća. Specijalne alate za brzo rezanje trupa priskrbio je Marko Miškulin iz firme "Makita". Nema sezone lovostaja na limene krntije, pa je obol akciji dao i Marijan Lukšić ,predsjednik Lovačkog društva Srna. Pri tome je pala ideja da ovog kapitalca, prepariranog i zbigecanog, postave pred lovačku kuću kao spomenik ljudskoj gluposti, nemaru, nesavjesnosti. Pod budnim okom Damira Žganjera predsjednika DVD Grdanjci , uspješno je okončana nova šumsko-lovačka disciplina: "Smrt olupini u prirodi". Doduše, budući da se nalazi na njegovom terenu, Kristijan Brkić, ravnatelj Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje" mogao je i zadržati tu hrpu starog željeza, ali velikodušno se odrekao ulova u čast procesa recikliranja.Sve je to, kao i obično, organizirala Udruga Zelene stope uz neizbježnu kameru Romea Ibriševića, neumornog lovca na neprimjerene objekte u zelenom okolišu. A što ste vi danas učinili za ovaj jedini planet koji imamo za život?

Romeo je uklonio i 16.000. auto olupinu, a što ste vi danas učinili za Planetu, jedinu koju imamo? Neumorni lovac na krš ne odustaje iako ga sponzori napuštaju Romeo Ibrišević
31. 5. 2021

Poštari uvijek kucaju dva puta, prvo su uklonili krša, a sad šalju prekršajnuy prijavu - Poštari su krš od Fiata locirali i to na najvišem vrhu Žumberka, uz lovce i vatrogasce ga transferirali, a neumorni Romeo Ibrišević ga je izručio na reciklažno dvorište. S vrha Oštrec (1060 m) tri desetljeća stara krama završila je tamo gdje je trebala davno ranije, no njegov bahati vlasnik mislio je kako ga nitko nikada neće naći. Kako poštari uvijek kucaju dva puta, tako će zakucati i na njegova vrata. Pronašli su broj šasije i sad slijedi prekršajna prijava koju će beskrupuloznom zagađivaču okoliša s radošću poštari uručiti. Već za koji dan.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.