Legenda Top Geara uvjerena: 2050. benzinci i dizelaši dominirat će cestama, jer Kina "drži sve" sirovine, a stižu i sintetička goriva

Richard Hammond je najveći skeptik nasilne e mobilnosti, a  po pitanju elektrifikacije drži kako je riječ o prevari stoljeća! Što Vi mislite?
 

Legenda Top Geara uvjerena: 2050. benzinci i dizelaši dominirat će cestama, jer Kina "drži sve" sirovine, a stižu i sintetička goriva richard hammond / instagram
2. 5. 2024

Elektrifikacija automobilske industrije u punom je zamahu. Gotovo da nema brenda koji nije predstavio barem jedan električni automobil. Unatoč tome, interes za električne automobile u posljednje vrijeme očito je u padu. Barem tako govore brojke o prodaji posljednjih godina bile su i brojne državne subvencije koje su dijelom približile električne automobile širem broju kupaca. No, nisu svi toliko oduševljeni ubrzanom elektrifikacijom automobilske industrije i prometa.

Razlog: Kina

Bivši voditelj emisije Top Gear Richard Hammond skeptičan je kad govori o električnim vozilima. Kako je rekao u intervjuu za The Telegraph, budućnost električnih automobila je upitna i zbog kineske dominacije nad prirodnim resursima. "Električni automobili također će biti dio dugoročne priče, ali uz trenutnu stopu elektrifikacije, čak i kad bismo je mogli održati - što ne možemo jer Kina koči sirovine - do 2050. većina automobila na cestu će i dalje pokretati motori s unutarnjim izgaranjem", rekao je za The Telegraph, dodajući da je važno razmišljati šire i u priču uključiti sintetička goriva.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Who We Are Now (@whowearenowpod)

Bivši voditelj Top Geara trenutno vodi podcast sa svojom 23-godišnjom kćeri Izzy, a nedavno je završio finalnu seriju The Grand Toura s dugogodišnjim suradnicima Jeremyjem Clarksonom i Jamesom Mayem.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.