Adio Top Gear! Svemu dođe kraj, tako i najboljoj auto emisiji ikada

VELIKA ŠTETA! Potjerali su slavni trio na čelu s Jeremy Clarksonom i nakon nekoliko godina završili u ropotartnici prošlosti! Nakon gotovo 50 godina, kraj jednog od najpoznatijih automobilističkih šoua. BBC je odlučio da povratak serije nije na pomolu u bliskoj budućnosti, čak i ako to znači razljutiti publiku.

Za mnoge gledatelje pravi Top Gear završio je odlaskom Clarksona, Hammonda i Maya; zatim su pokrenuli The Grand Tour, emisiju vrlo sličnog formata koju distribuira Amazon.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

Adio Top Gear! Svemu dođe kraj, tako i najboljoj auto emisiji ikada Jeremy Clarkson / Instagram
24. 11. 2023

Top Gear, britanski automobilistički show, koji su gledatelji prvi put na malim ekranima mogli vidjeti 1977. godine, oprašta se. "Znamo da će vijest uznemiriti obožavatelje, ali to je prava stvar", rekli su Britanskoj nacionalnoj televiziji.
 

Osim po automobilističkom sadržaju, emisija je bila poznata i po osebujnom i zadirkujućem humoru te neobičnim podvizima.

Iako se emisija emitirala već u prošlom stoljeću, pravi je procvat doživjela reformacijom formata 2002. Tada su se kao središnji voditeljski trojac prvi put pojavili Jeremy Clarkson, Richard Hammond i Jason Dawe, no potonji je ubrzo zamijenio James May. Tako je nastala ekipa koja je danas zapravo sinonim za kultnu emisiju. Spomenuta trojka vodila ju je sve do 2015. godine kada se dogodio incident između Clarksona i producenta emisije. Od tada do danas, top gear trio činili su Paddy McGuinness, Freddie Flintoff i Chris Harris.

Za mnoge gledatelje pravi Top Gear završio je odlaskom Clarksona, Hammonda i May; zatim su pokrenuli The Grand Tour, emisiju vrlo sličnog formata koju distribuira Amazon.

Dugi popis najznačajnijih gostiju

Tijekom godina emisija je ugostila mnoga poznata imena iz svijeta glazbe, sporta, filmske industrije i, naravno, automobilizma i motociklizma. Rowan Atkinson, Lewis Hamilton, Michael Gambon, Usain Bolt, Boris Johnson, Will Smith i popis se može nastaviti unedogled. Segment emisije postavljen je stavljanjem slavnih osoba u "automobile razumne cijene" i njihovom vožnjom po trkaćoj stazi što je brže moguće.

 Prava ikona emisije bio je no name driver Stig!

Tako se vjerojatno zauvijek oprašta jedan od najpoznatijih automobilističkih sajmova koji je milijunima ljudi diljem svijeta na poseban način približio automobile. Pa, vidjet ćemo kako će priča završiti, jer je James May navodno već pozvao BBC da preispita i preoblikuje emisiju, koja još uvijek ima dovoljno ciljane publike.

 

BONUS VIDEO: Popravni izpit za ‘električnega Golfa’: so pri Volkswagnu odpravili napake?

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.