Emmanuel Macron nastavio je po drugi put svoj francusko, europski, globalistički marš. Upisao se u povijesti kao jedan od rijetkih reizabranih predsjednika u Francuskoj

Emmanuel Macron novi je stari predsjednik najdemokratskije države na svijetu. Na francuskim predsjedničkim izborima pobijedio je sadašnji predsjednik Emmanuel Macron, koji je i bio favorit. Riječ je o povijesnom poduhvatu četrdestičetverogodišnjeg francuskog političara. Ipak, Macron je uspio polarizirati Francusku. Marine Le Pen postigla je ogroman uspjeh s osvojenih 42 % glasova, nikad bolji . Pobijedila je u prekooceanskim regijama, na selu, u provinciji.

 

Emmanuel Macron nastavio je po drugi put svoj francusko, europski, globalistički marš. Upisao se u povijesti kao jedan od rijetkih reizabranih predsjednika u Francuskoj Photo by Jacques Witt/Pool/ABACAPRESS./Pixell
24. 4. 2022

- Emmanuel Macron je prvi predsjednik u modernom vremenu koji je, nakon što je cijeli mandat odradio, ponovno zadobio povjerenje naroda. Kada uzmete u obzir dugogodišnji odnos Francuske s vladom - koji je u biti da ih razveselite, a zatim ih izbacite prvom prilikom - to nije podvig. Učinio je to na dvije metode, od kojih prvi sluti na dobro idućih pet godina, drugi manje, napisao je BBC u svom komentaru o novom starom francuskom predsjedniku.

 

Marine Le Pen izrazila je zahvalnost svima onima koji su za nju glasovali u provincijama, na selu i na prekomorskim područjima Francuske.

"I ova Francuska je zaboravljena, mi je ne zaboravljamo." Dodala je kako će pokrenuti "veliku bitku za parlamentarne izbore" koji bi se trebali održati u lipnju. Na kraju svog govora, Marine Le Pen predvodila je u pjesmi svoje pristaše u izvedbi La Marseillaise, francuske državne himne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Macron (@emmanuelmacron)

S 58 posto glasova osigurao je drugi mandat, prema prvim podacima. Pobijedio je protiv Marine Le Pen, koju je također porazio 2017. Tada je pobijedio sa 66 posto glasova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marine Le Pen (@marine_lepen)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.