I s lijeva i s desna napada Marine Le Pen, Macrona. Francuska i Europa više nikad neće biti iste kad pobijedim

Francuska i Europa više nikad neće biti iste kad pobijedim! Ujediniti ću ljevicu i desnicu i skinuti Macrona, poručila je zvijezda 1. kruga izbora jasno ciljajući na birače ljevičara Jean-Luc Mélenchona te dodala: - Francuska nikad nije bila toliko slomljena i podijeljena. Došlo je vrijeme za nacionalno jedinstvo. Manji PDV na energente, zaštita građana.

“Za sve Francuze” novi je slogan Marin Le Pen u 2. krugu predsjedničkih izbora.

Prva žena koja bi mogla postati predsjednicom Francuske, kristalno jasno se nastoji odvojiti od ekstremne desnice s kojom su je godinama poistovjećivali i dodvorava se biračima ljevičara Jean-Luc Mélenchona, koji je osvojio čak 21,9 posto u prvom krugu. Izgleda nestvarno na prvi pogled da desničarka "puca" na ljevičare, no to je francuska stvarnost. Melenchonovi glasovi očito se ne mogu samo tako pridodati Macronu, kako to on priželjkuje. Nije se usudio čak ni baratati s podrškom krajnjeg ljevičara. Rekao je to samo četvorku koja je osvojila jedva 12 posto.

Činjenica je da je Jean-Luc Mélenchon rekao da ne želi Le Pen, baš kao što je činjenica da je njegova stranka po svojim radikalnim stavovima bliže Le Penovoj “Rassemblement National” nego Macronoj "La République En Marche".

To je očito "bazen" koji će odlučiti novog/starog predsjednika i zato je Le Pen odlučila maksimalno približiti radikalima s ljevice.

I s lijeva i s desna napada Marine Le Pen, Macrona. Francuska i Europa više nikad neće biti iste kad pobijedim Marine Le Pen FB
12. 4. 2022
Jean-Luc Mélenchon nije dao podršku Macronu i nije rekao svojim glasačima da glasaju za njega. Činjenica je da je rekao da ne želi Le Pen, baš kao što je činjenica da joj je po svojim radikalnim stavovima bliži nego Macronu. I on želi čistu Francusku i on ne želi velik utjecaj židova i muslimana... Lijevi je radikal i zato ne čudi što je Le Pen rekla da je ovo trenutak da i ljevica i desnica skinu Macrona. Socijalisti i Republikanci koji su godinama vladali na predsjedničkim izborima danas gotovo da i ne postoje, osvojili su 1,7, odnosno 4,5 posto. Francuska je radikalizirana na krajnju ljevicu i desnicu. Macron ih još uvijek drži pod kontrolom, no uvijek je krajnja težnja radikalni ustroj.
Zato ne bez razloga Le Pen računa na dosta glasača Melenchona, jer jedino s njima može eventualno do pobjede. Radikali zajedno drže i nešto više od 50 posto.

SLOGAN "ZA SVE FRANCUZE"

“Rassemblement National” danas predstavlja novi predizborni plakat Marine Le Pen za drugi krug predsjedničkih izbora. S obje je ruke oslonjena na stol predsjedničkog izgleda, odjevena je u tamno plavu jaknu, sa širokim osmijehom na usnama. Kako navodi vodeći dnevnik Le Figaro, “Marine le Pen oponaša položaj predsjednika Republike Emmanuela Macrona na njegovom službenom portretu. Slika je potpisana ujedinjujućim sloganom: "Za sve Francuze".

Stavovi Emmanuela Macrona i Marine Le Pen razilaze se jako u vanjskoj politici, a jaz između dva kandidata za Élyséejsku palaču naglašen je ratom u Ukrajini. Ipak, pboje zalažu se za dobrodošlicu ukrajinskim izbjeglicama. I oboje su osudili rusku invaziju.

Marine Le Pen danas je izjavila:

Francuska nikad nije bila toliko slomljena ili podijeljena. Došlo je vrijeme za nacionalno jedinstvo.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.