"Ranjeni Mourinho": - Dinamovci su na terenu ostavili sve. Znoj, energiju, krv... Na kraju su pustili i suze radosnice. Čestitam im

Trener Totenhama nakon utakmice: - Mi smo večeras umrli na Maksimiru! Ako zaboravim zadnjih 10 minuta produžetka, gdje smo se digli i učinili nešto da postignemo drugačiji rezultat i prođemo, sve ostalo je bilo jadno. Teško se prolazi i protiv samo na papiru slabije momčadi. Oni su večeras ostavili i srce i dušu na terenu, kazao je Mourinho je za BT Sport u Zagrebu te dodao:

- Dinamovci su na terenu ostavili sve. Znoj, energiju, krv... Na kraju su pustili čak i suze sreće. Vrlo su skromni i predani. Moram ih pohvaliti i čestitati im. Nogomet je takav. Ne pobjeđuje uvijek skuplja momčad i bolja na papiru

- S druge strane, moja momčad nije izgledala kao da igra važnu utakmicu. Ako za bilo koga od njih to nije važna utakmica ... za mene jest. Zbog poštovanja koje imam za vlastitu karijeru i posao. Svaka utakmica je za mene važna utakmica. Za svakog navijača Tottenhama svaka je utakmica bitna. Kazati da se osjećam tužno nije dovoljno. Ono što osjećam je iznimno teško. Ranjen sam.

"Ranjeni Mourinho": - Dinamovci su na terenu ostavili sve. Znoj, energiju, krv... Na kraju su pustili i suze radosnice. Čestitam im REUTERS/Antonio Bronic/Pixell
18. 3. 2021

- Upravo sam napustio Dinamovu svlačionicu i osjećam se više nego tužno. To je to, kazao je tužno napuštajuće Dinamove svlačionice karizmatični Jose Mourinho, Tottenhamov trener. Dodao je:- U nogomet često ne pobjeđuju kvalitetniji i bolje plaćeni. Osnove nogometa nadilaze to. Naletjeli smo na motiviranije i oni su nas pobijedili u tome. Prije utakmice rekao sam igračima rizik od lošeg odnosa spram protivnika i utakmice. Nije bilo dobro ni u prvom, a joć je gore bilo u nastavku. Igrali smo koliko toliko dobro u zadnjih 10 minuta drugog produžetka.

Jose Mourinho tvrdi kako su njegovi igrači bili uspavani i kako su tek nakon drugog primljenog gola shvatili da su u opasnosti.

- Dogodilo se to što se dogodilo.

Europska bijeda Spursa odrazila se u potpunosti u Zagrebu, a već je prethonda utakmica u Londonu s gradskim rivalom Arsenalom pokazali da puno toga ne štima u Tottenhamu.

Razočarani Mourinho nakon utakmice u Zagrebu dodao je: "Razočaran sam razlikom u stavu između jedne i druge momčadi.

"Ponavljam, jer ne želim sumnjati u to, žao mi je što je moja momčad gubitnik. pripadam toj momčadi - osjećam da moja momčad nije donijela utakmicu. Moramo poštivati posao koji radimo i moramo dati sve od sebe i dakako ne omalovažavati protivnika pa makar ta momčad vrijedi na burzi i stotinu puta manje od Tottenhama. Osjećam se duboko povrijeđenim onim što se dogodilo s mojim timom. U ime svog tima mogu se ispričati samo pristašama Tottenhama. Nadam se da se igrači osjećaju isto kao i ja. Danas se, naravno, živi ili umire, a u ovom trenutku mi smo umrli.

Novinar britanskog visokotiražnog Expressa Charlie Malam donio je iskren razgovor s Mourinhom. https://www.express.co.uk/sport/football/1411935/Tottenham-news-Jose-Mourinho-Dinamo-Zagreb-Europa-League

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.