Prvo ga nazvaše Saddam Husseinom, a sad mu "toče" da negira SARS-CoV-2

U predizbornoj predsjedničkoj kampanji eurozastupnika su u "Jutarnjem listu" usporedili sa smaknutim iračkim diktatorom, a sad su otišli i korak dalje. Prenoseći objavu sa svog partnerskog portala https://www.euractiv.com/section/politics/short_news/how-can-we-elect-such-meps/#ea-comments tendeciozno su prenijeli ono što Mislav Kolakušić nikada nije rekao.  Izvukli iz konteksta jednu rečenicu i pokušali montirati još jednu u nizu objeda na račun hrvatskog europarlamentarca. Selektivno i maliciozno prenošenje stavova Mislava Kolakušića i nije neočekivano nakon što je stao u obranu svojih volontera koje istražuje DORH i zbog 30 kuna.

Prvo ga nazvaše Saddam Husseinom, a sad mu "toče" da negira SARS-CoV-2 EPP
8. 10. 2020

Zalud Mislavu Kolkušiću silne objave na društvenim mrežama, na svojoj stranici https://mislavkolakusic.eu/2020/10/30/mislav-kolakusic-zatvaranje-eu-parlamenta-pokrenut-ce-novi-lockdown-i-gubitak-10-milijuna-radnih-mjesta/ , zalud mu i što njegove objave dijeli i više od 10.000 korisnika, što im je reach veći i 1,2 milijuna korisnika kad ga većina HR mainstream medija ne doživljava. Pišu jedino kad ga mogu ogaditi i zato koriste i najmanju priliku.  Jednu takvu danas je "euroactiv.com" ponudio "Jutranjem listu". Nota bene, ista izdavačka kuća u partnerskom je odnosu s domaćim portalom koji je selektivno i maliciozno prenio samo ono što im je odgovaralo i mogu se potražiti na adresi https://euractiv.jutarnji.hr/euractiv/

Tako u naslovu donose: "TO JE PREHLADA! Kolakušićevo bizarno pismo izazvalo čuđenje u Bruxellesu: ‘Kako biramo ovakve zastupnike?"

Zaključili su ga ovim rečenicama: - Za Kolakušića je ovo otprilike "prehlada", koja je, da podsjetimo, koštala života više od milijun ljudi širom svijeta. Ali hrvatski europarlamentarac otišao je dalje dodavši "neospornu činjenicu": "Iako znam nekoliko tisuća ljudi, ne znam niti jednu osobu koja ima Covid-19".

Sve je to reakcija na tko zna već koje pismo Mislava Kolakušića koji pokušava uvjeriti europske čelnike da ne zatvaraju i ne stopiraju rad Europskog parlamenta. Za njega je nedopustivo dok hara pandemija da stup europskog društva kod kuće igra Nintendo. Ideja je da upravo Europski parlament, u kojem će mudre glave kreirati borbu s Covid-19. I to ne samo političari, već to bi trebalo biti središte u kojem će znanstvenici svih relevantnih struka ponuditi najbolja rješenja. Kako za obračun s virusom, tako i s urušavanjem ekonomija, gubitkom radnih mjesta, socijalno-psihičkih i inih problema. No što je Mislav Kolakušić odista rekao najbolje je potražiti na njegovim stranicama. Između ostalog je kazao kako  glavni uzročnik nastale gospodarske krize nije sam virus nego loša reakcija država i uvođenje lockdowna bez valjanih znanstvenih argumenata.
- Kao posljedicu danas imamo najveću gospodarsku krizu u Europi nakon II. svjetskog rata, milijune otkaza i stotine tisuća stečajeva tvrtki. Prihodi građana su se urušili, ali i proračuni država članica Europske unije, kazao je te još jednom pozvao i na oporezivanje financijskih institucija kako bi se teret krize pravedno rasporedio i na one koji enormno zarađuju čak i u vremenu krize.

Gdje tu piše "TO JE PREHLADA", naslov iz "Jutarnjeg lista"? Vjerojatno samo u glavama autora koji imaju isti onaj cilj koji su imali i kad je Mislav Kolakušić vodio izborne kampanje. Eto što je kazao eurozastupnik pred mjesec dana: https://www.facebook.com/sudacmislavkolakusic/videos/358003275373680

Bio je i u travnju jedan od rijetkih europarlamentaraca koji se trudio uvjeriti moćnike da nemaju prava zatvarati vrata Europskog parlamenta u trenucima kad hara pandemija. Mislav Kolakušić od početka zahtijeva organizaciju znanstvene rasprave o metodama borbe protiv koronavirusa. U svojim govorima na plenarnim zasjedanjima osudio je kampanju straha koju provode mnogi mediji šireći neistine, poluistinite i neznanstvene teze, te je jedini upozorio na pojavu virusno-pandemijskog profiterstva i namjernog širenja straha radi stjecanja goleme ekonomske koristi.
Pandemija koronavirusa ostat će, nažalost, upamćena po sramotnim ulogama brojnih političara, medijskih kuća, međunarodnih organizacija, ali i dijela znanstvene zajednice koja je svojim očajnim procjenama i brojnim, sad već dokazano neistinitim tezama, narušila povjerenje javnosti u znanost. No, ostat će upamćena i po onima, dovoljno hrabrima i odgovornima, koji su u doba najveće histerije ostali vjerni zdravom razumu, činjenicama i istini.

Ukazao je kako je zatvaranje vrata Europskog parlamenta u vrijeme pandemije jedna od najvećih povijesnih grešaka. Napisao je u otvorenom pismu građanima Europske unije, na 11 europskih jezika, da je Europski parlament bez demokratske rasprave, odlukom jednog jedinog čovjeka zatvorio svoja vrata i time onemogućio građane EU da budu zastupani, da se čuje glas stručnjaka i da se kroz demokratsku raspravu dođe do pune istine o bolesti COVID 19.
"Zatvaranje vrata Europskoga parlamenta bez rasprave i bez odluke zastupnika, deklarativnom odlukom Predsjednika Europskoga parlamenta, umjesto preuzimanja odgovornosti i pokretanja rasprave na koju bismo pozivali najistaknutije svjetske epidemiologe i virologe kako bismo zajedno čuli što sve znaju i predlažu u vezi s jednom od mnogobrojnih mutacija koronavirusa te o njegovoj stvarnoj opasnosti za naše živote, bila je najveća pogreška u povijesti Europskoga parlamenta i Europske unije." https://mislavkolakusic.eu/2020/05/22/mislav-kolakusic-zatvaranje-vrata-europskoga-parlamenta-najveca-je-pogreska-u-povijesti-europske-unije/?fbclid=IwAR3uE12-UjVGNLp-7ayqXUgRGjF_jBSa7plZt-m1fLua6agt7lS4139Mu_0

Sve to lako je moguće pronaći na elektronskim platformama. Zašto to mineri Mislava Kolakušića ne čine?

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.