PROFESOR NIJE KRIV ako je riječ o nužnoj obrani, jer "mulac" ga je sustavno provocirao i vrijeđao i na nacionalnoj osnovi

OBRAT U AFERI PROFESOR KOJI MORA BITI PUŠTEN KUĆI ZA BOŽIĆ!!! Huligan je branitelju Domomovinskog rata sustavno predbacivao da je ČETNIK, vrijeđao ga zato što je SRBIN, no upravo to daje PROFESORU za pravo da se pozove na Kazneni zakon i članak 21.  Kako ministar Fuchs zna da je profesor bio pijan, kad to policija nije rekla u priopćenju?

Preuranjena reakcija ravnateljice i ministra obrazovanja, koji su mu SPRAŠILI OTKAZ, mogla bi im se obiti o glavu, jer odista profesor ima pravo na samoobranu od agresivnih maloljetnika - zar ne?

GRAĐANI SU ZGRANUTI I TRAŽE OSTAVKU FUCHSA!!! Do sada je našu prethodnu objavu vidjelo više od 500.000 sablažnjenih čitatelja, njih 2000 objavu je komentiralo, a 1200 ju je podijelilo!!!

PROFESOR NIJE KRIV ako je riječ o nužnoj obrani, jer "mulac" ga je sustavno provocirao i vrijeđao i na nacionalnoj osnovi Željko Hladika / Pixsell
22. 12. 2023

OBRAT U AFERI PROFESOR!!! Kako tvrde odvjetnici profesor koji je optužen za nasilništvo nad učenikom strojarske škole mogao bi se uspješno obraniti ako se pozove na članak 21 Kaznenog zakona koji govori o NUŽNOJ OBRANI!

(1) Isključena je protupravnost djela počinjenog u nužnoj obrani.
(2) Nužna je ona obrana koja je prijeko potrebna da se od sebe ili drugoga odbije istodobni ili izravno predstojeći protupravni napad.
(3) Počinitelj koji prekorači granice nužne obrane može se blaže kazniti.
(4) Nije kriv tko prekorači granice nužne obrane zbog ispričive jake prepasti prouzročene napadom.


I profesori imaju pravo na samoobranu od agresivnih maloljetnika - zar ne?!)

Profesor je 60-godišnjak koji je neko vrijeme u rastrojenom stanju, jer je tragično izgubio četiri člana najuže obitelji. Njegov kolega vjeruje kako je profesor trebao otići na bolovanje, jer je "van sebe" zbog teške životne situacije. U vrlo kratkom periodu preminuli su mu brojni članovi uže obitelji, a sasvim sigurno kako mu takvom nije bilo lako ni živjeti, a kamoli ri raditi. I to u sredinu gdje su dokazano učici prave male hijene koje su koristile njegovu nemoć. Pri prome su ga vrijeđali i da je Srbin, da je četnik i tko zna što mu mulac sustavno danima nije govorio.

Preuranjena reakcija ravnateljice i ministra obrazovanja koji su mu SPRAŠILI OTKAZ mogla bi im se obiti o glavu, jer odista profesor ima pravo na samoobranu od agresivnih maloljetnika - zar ne?

"U navedenom slučaju škola je postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju te su njihova postupanja u tijeku", očitovala se ravnateljica.Kako stvari stoje i ta bi joj se izjava mogla obiti o glavu, baš kao i ona ministra Fuchsa koji je profesora nazvao alkoholičarem.

"Moram prestati sa pivom"

Profesor iz Zagreba koji se tukao sa učenikom ide u zatvor, evo šta je rekao policiji:
Snimak iz Tehničke škole "Frana Bošnjakovića" u Zagrebu na kojem se vidi kako se fizički sukobljavaju profesor i učenik ne otkriva i pozadinu slučaja.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora, koji sjedi za svojim stolom, i prilazi mu vrlo blizu. Profesor pokušava odmaknuti ga od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim hrvanjem pred pločom, a onda i fizičkim sukobom.

– Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio povrede. Povrijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena ljekarska pomoć i utvrđeno je da su obojica u događaju lakše povrijeđeni, ali nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom, navodi Policija.

– Istog dana, 61-godišnji profesor je uhapšen, nakon čega je po završenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je na štetu maloljetnih učenika počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne povrede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne povrede i dva kaznena djela povrede djetetovih prava – dodaje se.

– Po završenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je proslijeđen pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je protiv njega nadležnom državnom tužilaštvu podnijeta kaznena prijava zbog navedenih kaznenih djela, kaže policija.

Policija nije rekla da li je bio pijan, ministar tvrdi da je


Policija nije odgovorila na pitanje da li je profesor bio pod uticajem alkohola, kao što su se pojavile informacije u javnosti. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs jučer je, pak, rekao da je profesor bio pijan.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.