Preminuo je bivši svjetski boksački prvak Leon Spinks

Prvak u teškoj kategoriji Leon Spinks umro je u 67. godini od raka prostate.

Preminuo je bivši svjetski boksački prvak Leon Spinks FreeNews
7. 2. 2021

Spinks je bio olimpijski prvak 1976. godine. Svjetsku slavu donijela mu je senzacionalna pobjeda nad legendarnim Muhammadom Alijem, koju je izborio u veljači 1978. 36-godišnji Ali planirao je ovom borbom završiti karijeru; očekivao je laganu pobjedu i gotovo uopće nije trenirao. No, na kraju je Spinks, kojemu je ovo bila tek osma borba u profesionalnom ringu, pobijedio podijeljenom odlukom.

Radi revanša, Ali se predomislio da završi karijeru, dobro se pripremio i u rujnu iste godine samouvjereno pobijedio Spinksa jednoglasnom odlukom. Nakon toga, Spinks je proveo još nekoliko godina na visokoj razini; 1981. godine izgubio je nokautom od Larryja Holmesa u borbi za WBC naslov, ali karijera mu je brzo pala zbog problema s alkoholom i drogama. Ukupno je Spinks proveo 46 borbi u profesionalnom ringu, na njegov račun 26 pobjeda (14 nokauta), 17 poraza i 3 remija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.