Glumica telenovela Kasandra preminula je nakon teške bolesti

Hrvatski gledatelji prvi su je put vidjeli u jednoj od najistaknutijih uloga, s kojom je ušla u povijest telenovela.

Glumica telenovela Kasandra preminula je nakon teške bolesti Twitter/CuandoChamos
16. 3. 2023

 
Venezuelanska glumica Nury Flores, koja je u telenoveli Kasandra glumila negativku Herminiju Arochu, umrla je u 81. godini. Glumica se posljednjih nekoliko godina bori s rakom, a tu informaciju medijima je potvrdila i njezina kći Patricia Noguera.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌟💞KASSANDRA FANS SERBIA💞🌟 (@kassandrafansserbia)

Glumačku karijeru započela je 1959. godine. Kod nas smo je mogli vidjeti u mnogim telenovelama, među kojima su Alma Indomable, Ukradena sreća (Acorralada), a imala je i manju ulogu u telenoveli Pali anđeo (Santa Diabla). Osim glumom, bavila se likovnom umjetnošću. Posljednje godine života provela je u SAD-u.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nury Flores (@nuryfloresss)

Uloga koja ju je lansirala u zvijezde

Telenovela Kasandra snimala se od listopada 1992. do svibnja 1993. Nekoliko godina kasnije mogli smo je gledati i kod nas. Imao je 150 epizoda. Tada je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao telenovela na španjolskom jeziku koja je emitirana u najviše zemalja svijeta (128). U glavnoj ulozi zablistali su Coraima Torres i Osvaldo Ríos, koji su odigrali dvostruku ulogu - braće blizanaca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.