Bolest je za njega bila kobna: legendarni glumac telenovela oprostio se zauvijek (dobro ga poznajete)

Gledateljima je zauvijek ostao u sjećanju po izuzetnoj ulozi u TV hitu Snaga ljubavi. Od njega se oprostila i zvijezda telenovele Rebelde, Anahi.

Bolest je za njega bila kobna: legendarni glumac telenovela oprostio se zauvijek (dobro ga poznajete) IMDB/Moč ljubezni
7. 4. 2023

Meksički glumac Andres Garcia, rođen u Dominikanskoj Republici, preminuo je u 82. godini nakon duge borbe s bolešću, objavili su brojni meksički mediji. Budući da je više od 30 godina prekomjerno konzumirao alkohol, bolovao je od ciroze jetre. U posljednjem razdoblju nekoliko je puta bio i hospitaliziran zbog narušenog zdravstvenog stanja.
 

Od njega se na Instagramu oprostila njegova supruga Margarita Portillo, koja je s glumčevim pratiteljima podijelila posljednje trenutke prije smrti:

- "Andrés je u nedjelju 2. travnja primio transfuziju u bolnici Santa Lucía. Vratili smo se kući isti dan, ali njegovo tijelo je već bio jako umoran. U ponedjeljak 3. travnja primio je Bolesničko pomazanje, a uz njega smo bili ja, moja sestra i njegov brat dojilja. Ostala sam uz njega, brinula se za njega i voljela ga do njegova posljednjeg daha. Preminuo je u miru i na način na kojem sam Bogu zahvalan."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrés García (@andresgarciatvoficial)

Bio je jedna od posljednjih preživjelih zvijezda iz zlatnog doba meksičke kinematografije, a od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojne kolege i prijatelji. Tijekom svih ovih godina sklopio je čvrsto prijateljstvo s popularnom pjevačicom i glumicom Anahi, koju većina poznaje po ulozi Mie u hit seriji Rebelde. Prije mnogo godina posjetila je i Sloveniju s grupom RBD i nastupila u Hali Tivoli. S bolom u srcu na Twitteru se oprostila od legendarnog glumca emotivnom notom:

"Ne mogu pronaći riječi... Zahvaljujem Bogu što mi je dao tvoju naklonost. Znam da si sada na boljem mjestu. Voljet ću te i pamtit ću te svim srcem do kraja života, moj voljeni Andrés," napisala je na Twitteru.
 

Z izjemno vlogo osvojil srca slovenskih gledalcev

Jedna od prvih telenovela nakon Esmeralde stigla je u naše dnevne sobe, telenovela Moć ljubavi (u originalu El privilegio de amar), u kojoj smo Andresa Garciju mogli vidjeti u istoimenoj ulozi Andresa. Ljubavna i napeta priča oduševila je zahtjevnu publiku, a posljednja dva dijela telenovele iznimno su se mogla pratiti prije više od 20 godina, čak iu večernjim satima, odnosno u špici gledanosti. Što je bila samo potvrda njenog velikog uspjeha, popularni glumac pojavio se u ulozi oca glavne junakinje, uz bok etabliranim i popularnim TV licima telenovela kao što su Helena Rojo, Adela Noriega i Rene Strickler.
 

Naslovnu pjesmu telenovele otpjevao je bivši bračni par Lucero (pjevačica i glumica, op. a.) i Manuel Mijares. U tekstu pjesme, između ostalog, čujemo stih: "aunque no estemos juntos, estarán los recuerdos...", što u prijevodu znači "i ako nismo zajedno, sjećanja ostaju..." A ovo ne može se osporiti, jer je još uvijek istina. Pogledajte jednu od Andresovih scena iz telenovele Moć ljubavi i proživite ta vremena.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.