U Tirolu više od 50 lavina u zadnjih 48 sati! U blizini Spissa snježna pošast odnijela je pet života

Pet osoba poginulo je danas u lavini u Tirolu u Austriji. Još jedan član šesteročlane skijaške skupine preživio je i prebačen je u bolnicu, izvjestila je policija austrijskoj novinskoj agenciji APA. Identitet i nacionalnost žrtava još uvijek nisu poznati.

U Tirolu više od 50 lavina u zadnjih 48 sati! U blizini Spissa snježna pošast odnijela je pet života Jacky Barrit / Pixabay
4. 2. 2022

Foto: Jacky Barrit / Pixabay

Odron je krenuo kod Spissa na granici sa Švicarskom, gdje je posljednjih dana palo dosta snijega. Na mjesto događaja stigla su dva švicarska helikoptera, austrijski helikopter hitne pomoći i policijski helikopter. Na popularnom tirolskom skijalištu u Söldenu danas je izbila još jedna lavina. Lavina je zatrpala pet skijaša, no uspjeli su ih spasiti i odvezli u bolnicu u Bavarskoj. U Tirolu je u četvrtak i danas izbio neuobičajeno velik broj lavina. Više od 50 ih je popisano u posljednjih 48 sati, javlja APA.

Preberite več na Metropolitan.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.