Pijani Poljaci utekli iz Hrvatske, sud "rebnuo" samo Hrvate koji su ih mlatili ne bi li osvojili njihove pozicije za gledanje

OVO JE PRVA ISTINA O BRUCI NA RELIJU! Slovenac koji je bio na 2 metra od sukobljenih tvrdi:

- Ja sam bio dva metra dalje i mogu vam reći da je Poljak bio u komi od alkohola i prijetio je hrvatskom vlasniku parcele kad je ovaj slučajno prolio pivo, zaštitari su već bili maknuli udaljili ih jer su pijani spavali u nedozvoljenom prostoru za gledatelje, ali bezuspješno. Zbog ovakvih budala utrke će se otkazati!

Mangupima Hrvatima, koji su se glupirali na WRC-u ekspresno je određena prekršajna kazna od 760 eura plus dodatno po 20 eura sudskih troškova.

Pijani Poljaci utekli iz Hrvatske, sud "rebnuo" samo Hrvate koji su ih mlatili ne bi li osvojili njihove pozicije za gledanje YouTube/SV5 Land/posnetek zaslona
24. 4. 2023

Primož Bevk, Slovenac koji se nalazio u neposrednoj blizini sukobljenih hrvatrsko-poljskih grupa svjedočio je o incidentu sa staze WRC-a u Karlovačkoj županiji te demantirao brojne slovenske medije koji su u prvi plan gurali baš njihove državljane. Evo što je u komentaru na FB stranici Metropolitana izjavio:

- To da su Slovenci u pitanju je laž, ja sam bio dva metra dalje i mogu vam reći da je Poljak bio u komi od alkohola i prijetio hrvatskom vlasniku parcele kad je slučajno prolio pivo, zaštitari su već bili maknuli udaljili ih jer su pijani spavali u nedozvoljenom prostoru za gledatelje, ali bezuspješno. Zbog ovakvih budala utrke će se otkazati!

Dobili su već kazne

U pratnji policajaca ušli su u zgradu suda u Karlovcu. Nekoliko sati kasnije izašli su s osuđujućim presudama.

Proglašeni su krivima i svakome od trojice muškaraca određena je kazna od 760 eura plus dodatno po 20 eura sudskih troškova. Svi su hrvatski državljani, te su navodno ušli u sukob s Poljacima, vjerojatatno oko mjesta u publici. Poljake se smatra oštećenima u incidentu, no policija nema njihov identitet te ih ih sud vodi kao NN osobe.

Na teret im se stavlja kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za što su kažnjeni po 100 eura, te Zakona o sprješavanju nereda na sportskim natjecanjima za što su dobili 660 eura kazne. U kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u policiji. Izrečena im je i "zaštitna mjera zabrane prisustvovanja rally utrkama WRC Croatia u trajanju od jedne godine s obveznim javljanjem u policijsku postaju", naravno ako se i kada ovaj svjetski događaj budeodržavao u Hrvatskoj, prenosi KAportal.

U presudi još stoji da je prvookrivljeni verbalno napao NN osobu vrijeđajući je raznim pogrdnim riječima, pa su se uključili i drugi. Drugookrivljeni je također verbalno napao NN osobu te se ponašao na naročito drzak način, a bio je u naguravanju s redarom koji je osiguravao utrku, te ga pokušavao udaljiti sa staze. Trećeokrivljeni je nepoznatu osobu uhvatio rukama oko leđa te su pali na cestu na kojoj je zamalo došlo do tragedije, jer je utrka bila u tijeku, a automobil je doslovno par sekundi kasnije proletio tim dijelom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.