Pentagon objavio tri videa koji su zabilježili NLO

Prethodno procureni videozapisi deklasificirani su kako bi se "raščistili zablude" jesu li stvarni

Pentagon objavio tri videa koji su zabilježili NLO Youtube
29. 4. 2020

Pentagon je u ponedjeljak objavio tri deklasificirana videa na kojima se vidi kako piloti američke mornarice nailaze na, čini se, neidentificirane leteće objekte.
Zrnati videozapisi nezavidne kvalitete, za koje Pentagon kaže da prikazuju "neobjašnjive zračne pojave", nedavno su objavljeni, a neki vjeruju da pokazuju vanzemaljske NLO-e.

Pentagon je priopćio kako je objavio snimke kako bi se "razriješile eventualne zablude javnosti o tome jesu li snimke koji kruže stvarne ili ne, ima li ili nema više videozapisa", navodi se u priopćenju na web stranici Ministarstva obrane;

"Nakon temeljnog pregleda, odjel je utvrdio da odobreno puštanje tih nerazvrstanih videozapisa ne otkriva nikakve osjetljive sposobnosti ili sustave i ne utječe na naknadne istrage prodora vojnog zračnog prostora neidentificiranim zračnim pojavama", navodi se u priopćenju.

Video snimci su "kružili javnim dometom nakon neovlaštenih izdanja u 2007. i 2017.", navodi se u izjavi i dodaje da se "zračni fenomeni primijećeni u videozapisima i dalje karakteriziraju kao" neidentificirani ".

Tri videa prikazuju ono što su piloti vidjeli tijekom leta za obuku 2004. i 2015. godine. Dva videozapisa objavio je New York Times u 2017., drugi video je objavila grupa To the Stars Academy of Arts and Science, medij i privatna znanstvena organizacija.
Videozapis iz 2004. prikazuje incident koji se dogodio 100 milja iznad Tihog oceana, prema New York Timesu. Dvojica pilota borbenih mornarica pronašli su duguljasti predmet koji je lebdio iznad vode. Tada je brzo odletio. "Ubrzao se kao ništa što nikad nisam vidio", rekao za NYT David Fravor, jedan od pilota.

Videozapisi iz 2015. prikazuju predmete koji se brzo kreću nebom, a jedan od njih se čini da se vrti u zraku. "Pogledaj to, čovječe!" kaže pilot. "Rotira se!"

Objavljivanje video zapisa od strane Pentagona povećava legitimnost videozapisa i potaknut će više nagađanja da su ljudi nedavno komunicirali s izvanzemaljcima. Mornarica ima smjernice za prijavljivanje viđenja NLO-a.
 
Video možete pogledati ovdje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.