SAD usidrio nosač zrakoplova Nimitz na Bliskom istoku zbog prijetnji Irana

Vršitelj dužnosti šefa Pentagona Christopher Miller rekao je da je naredio da se obustavi planirano preseljenje nosača zrakoplova.

SAD usidrio nosač zrakoplova Nimitz na Bliskom istoku zbog prijetnji Irana Pixabay
4. 1. 2021

Nosač zrakoplova na nuklearni pogon američke mornarice Nimitz, koji je pružao sigurnost za povlačenje američkih trupa iz Somalije, ostat će na Bliskom istoku usred prijetnji Washingtonu iz Teherana. To stoji u izjavi vršitelja dužnosti šefa Pentagona Christophera Millera.

U vezi s nedavnim prijetnjama koje je iransko vodstvo uputilo predsjedniku Trumpu i drugim predstavnicima američke vlade, naložio sam obustavu planiranog preseljenja nosača zrakoplova Nimitz. Sada će ostati na borbenoj dužnosti u području odgovornosti Središnjeg zapovjedništva”, rekao je Miller.

"Nitko ne smije sumnjati u odlučnost Sjedinjenih Američkih Država", dodao je.

U četvrtak je Miller naredio Nimitzu da se vrati u bazu u Sjedinjenim Državama. Prije toga nosač zrakoplova bio je dio grupe američke mornarice smještene uz obalu Somalije. Njegova je zadaća bila osigurati sigurnost povlačenja američkih trupa iz republike. Pentagon provodi povlačenje gotovo svih američkih vojnika iz Somalije po nalogu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.