Peći na drva, a ne solari! Peći na kruto gorivo idu k'o halva a "metar" graba, bukve, hrasta stoji sad i 500 kn, prije godinu dana 350 kn

Vladimir Putin nas je prizemljio i vratio na drva i ugljen! VIDEO: Zdravko i Višnja Pevec prodali su na stotine peći na kruta goriva, a za solare nitko ih i ne pita! Solarna energija, vodik i drugi obnovljivi izvori energije ustupaju mjesto ugljenu, grabu, bukvi, hrasti...

"Metar" graba, bukve, hraste stoji sad i 500 kn, prije godinu dana bio je 350 kn

- Imamo problema s količinama peći na drva. Sve smo prodali i sad muku mučimo s dobavljačima kako da ih nabavimo. Naprosto je ogromna potražnja. Solari? To nam je u dućanu zbog imidža, vele Zdravko i Višnja Pevec.

Nijemci otvaraju ugljenokope, razmišljaju o ponovnom pokretanju nuklearki koje neki ponovo proglašavaju zelenom energijom. U suprotnom moglo bi stati pola gospodarstva.

Peći na drva, a ne solari! Peći na kruto gorivo idu k'o halva a "metar" graba, bukve, hrasta stoji sad i 500 kn, prije godinu dana 350 kn Igor Stažić/Start
19. 9. 2022

Napisao i snimio: Igor Stažić

Vladimir Putin vratio nas je energetski desetljećima unatrag. Zavrnuvši plinske ventile, uskraćujući naftu i ugljen svijetu opasno je uzdrmao same temelje energije na kojoj je počivala Europa.

Naša realnost nisu trenutno zelene tehnologije i sve ono što je Stari kontinent zadnjih godina počeo postavljati kao prioritet. Ne samo da se prodaje manje solara, ne samo da se dovodi u pitanje korištenje sve većeg udjela obnovljivih izvora energije..., već se u Njemačkoj otvaraju davno zatvoreni ugljenokopi, razmišlja se o ponovnom pokretanje "zamrznutih" nuklearnih elektrana.

Sve je jasnije kako europska, a i svjetska scene teško može bez posljedica ako dođe to potpune obustave plina, ugljena, nafte... iz Rusije.

Prema nekim projekcijama čak bi 50 posto gospodarstvenika moglo staviti ključ u bravu svojih poslova već ove zime ako se tako što dogodi.Obični građani reagiraju munjeviti, a podaci da peći na kruta goriva i drva idu k'o halva najbolje govore u kakvim teškim vremenima živimo. Umjesto čistog zraka i obnovljivih izvora energije izgleda da nam slijede još veće emisije ugljičnog dioksida, dušičnih oksida i drugih štetnih plinova prouzročenih korištenjem fosilnih goriva.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.