I PEVEC I PEVEX ćemo i dalje koristiti, a Zdravko Pevec neka nam vrati dug u iznosu od gotovo 4 milijuna kuna

OGLASIO SE PEVEX! Ovrha zbog duga obitelji Pevec u iznosu od 3.909.465,72 kn je u tijeku, baš kao i brojni sporovi oko imena i žigova, tvrde iz Pevexa koji su naveli i kako su izjave Zdravka i Višnje Pevec o poništenju žiga i imena Pevex senzacionalističke, ali ne isključuju u Pevexu i mirno rješavanje sporova sa Zdravkom i Višnjom Pevec.

I PEVEC I PEVEX ćemo i dalje koristiti, a Zdravko Pevec neka nam vrati dug u iznosu od gotovo 4 milijuna kuna Borut Černelić / Start
14. 9. 2022

Evo što su nam kao odgovor na interview sa Zdravkom i Višnjom Pevec poslali iz Pevexa:

 

Nastavno na jednostrane senzacionalističke izjave Zdravka Peveca tvrtka PEVEX d.d. daje sljedeće priopćenje:

Između tvrtke PEVEX d.d. i Zdravka Peveca u tijeku su jedan ovršni postupak, jedan parnični postupak i devet upravnih sporova.

Vezano za žigove PEVEX koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d., u tri je postupka Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom, dok mu je u dva prihvaćen zahtjev pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo te je tvrtka PEVEX d.d. pokrenula upravne sporove. Nijedan postupak nije pravomoćno okončan. Posljednje rješenje Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo procesne je naravi i doneseno je prije gotovo pet mjeseci. Od tada sve postupke vode sudovi, a samo u jednom postupku sud je donio odluku i to u srpnju ove godine za žig PEVEX TAKO LAKO na način da je sudio u korist tvrtke PEVEX d.d. Također, pred upravnim sudom vode se i postupci za žigove PEVEC koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d. Stranke u upravnom sporu obvezuje pravomoćna presuda suda, pri čemu se napominje da i nakon što upravni sud donese odluku svaka stranka ima i pravo na podnošenje žalbe Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske.

Tvrtka PEVEX d.d. će kao nositelj žigova i nadalje koristiti sve žigove PEVEC i PEVEX koje je zaštitila i koji su upisani u registar žigova.

Uz navedene postupke, u tijeku je i ovršni postupak koji je pokrenula tvrtka PEVEX d.d. protiv Zdravka Peveca kao dužnika zbog neplaćenog duga u iznosu od gotovo 4 milijuna kuna (3.909.465,72 kuna) koji dug proizlazi iz pravomoćne kaznene presude kojom su Višnja i Zdravko Pevec zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza oštetili tvrtku PEVEX d.d. za navedeni iznos. Prošli tjedan je drugostupanjski sud odbio žalbu Zdravka Peveca protiv rješenja o ovrsi, čime je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno te sud nastavlja s propisanim radnjama.

Također, u tijeku je i jedan parnični postupak koji se vodi protiv Zdravka i Višnje Pevec radi isplate zateznih kamata za neplaćeni iznos duga iz ranije navedene pravomoćne kaznene presude.

Osim tih dugova, Zdravko Pevec duguje tvrtki PEVEX d.d. i na temelju pravomoćne presude Trgovačkog suda u Zagrebu iznos od 750.000,00 kn za parnične troškove u autorskom sporu koji je pravomoćno u cijelosti izgubio te dodatnih 365.000,00 kn za parnične troškove u postupku u kojem su Zdravko, Višnja, Danijel i Davorin Pevec tužili PEVEX d.d. za gotovo 20 milijuna kuna, a za koji smo prošli tjedan primili pravomoćnu odluku drugostupanjskog suda kojim su odbijeni njihovi zahtjevi i ujedno utvrđena ništetnost ugovora o darovanju koji su njih četvero međusobno sklopili u svrhu prikrivanja imovine.

Uz tih 11 postupaka, na temelju optužnice, pravomoćne u prosincu prošle godine, u tijeku je kazneni postupak zbog sprječavanja dokazivanja i zbog krivotvorenja isprave protiv okrivljenika Zdravka Peveca, točnije zbog krivotvorenja ugovora u kojem je Zdravko Pevec potpisnik za obje ugovorne strane, koji ne postoji u nijednoj evidenciji niti ga je itko ikada primjenjivao, točnije nitko ga nikada nije vidio, ali se poput feniksa pojavljuje prvi puta nakon 15 godina od dana njegovog „nastanka“ te njegovu kopiju u 2018. Zdravko Pevec prilaže u postupcima pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo. Za sljedeći tjedan je određeno prvo saslušanje pozvanih svjedoka.

Radujemo se svačijem poslovnom uspjehu pa tako i uspjehu gospodina Zdravka Peveca u nadi da će biti u mogućnosti ispuniti svoje obveze prema tvrtki PEVEX d.d. koje danas iznose preko 5 milijuna kuna. U tom smislu iskreno se nadamo da su najave Zdravka Peveca o njegovom povratku u biznis doista njegov povratak u biznis, i da ne predstavljaju, kao što je krivotvorenje isprave, lažno, zavaravajuće predstavljanje u javnosti te da će nam uz pomoć svog novog poslovanja moći platiti dug.

Također, tvrtka PEVEX d.d. uvijek podržava mirno rješavanje sporova i svoju svrhu vidi u poslovanju, a ne u sporenju. Navedeno prvenstveno podrazumijeva postojanje spora o pravnom odnosu utemeljenog na zakonu, a ne kao posljedicu počinjenja kaznenih djela druge strane.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.