- "Nije on ništa pošteno zaradio, pa mene je ogulio do kože i poslao s Višnjom u Remetinec. Oteo mi je i ime i firmu!"

EKSKLUZIVNO: KAKO JE POKRADEN Zdravko Pevec koji donosi svoju istinu o "lažovu" Jurici Lovrinčeviću kojeg je po hitnom postupku smjenio Andrej Plenković:

- Napokon je dolijao. Oteto prokleto! "Maznuli" su mi ne samo ime, već i tvrtku PEVEC za bijednih 80 milijuna kuna! Za samo 6 mjeseci su si isplatili čudesnu dobit od 111 milijuna kuna! U 6 godina ostvarili su dobit za sebe od nevjerojatnih 1,2 miljarde kn, a sad se žele riješiti PEVEXA za 3,76 milijardi kuna, od čega bi Lovrinčeviću trebalo pripasti vrtoglavih milijardu kuna!!! I onda kaže da ne laže i da nikoga nikad nije prevario. Kakve li samo drskosti!

- Uništili su mi život! Zbog njih smo godinama Višnja i ja bili u zatvoru, oteo mi je imovinu, na kraju i ime. No mi se nedamo. Upravni sud nam vraća ime, a ja fantomsku trojku, koja me je opljačkala, uz pomoć stečajca Darka Šketa jurim po sudovima, kazao nam je Zdravko Pevec te naglasio kako "svaka rit dojde na šekret", pa i tak i taj Šket i komapnija.

JEDVA ČEKAM DAN KAD ĆE BANDA KOJA MI JE UKRALA FIRMU I IME PEVEC PLATITI RAČUNE ZA OTIMAČINU I SVU NEPRAVDU KOJU SU NAPRAVILI VIŠNJI, MOJIM SINOVIMA, RADNICIMA I MENI. PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA.

- "Nije on ništa pošteno zaradio, pa mene je ogulio do kože i poslao s Višnjom u Remetinec. Oteo mi je i ime i firmu!" Davor Puklavec / Pixsell / Igor Stažić / Start
12. 12. 2023

‘Nikada nisam uzeo mito, novca mi ne nedostaje‘, izjavio je danas na društvenim mrežama Jurica Lovrinčević, bivši manager Pevexa, vlasnik 23,5 posto njegovih dionica, savjetnik ministra Davora Filipovića. Uz sve to osjetio se pozvanim da komentira situaciju u kojoj se je prema njemu našao ni kriv ni dužan:

- Kako trenutno nisam u Hrvatskoj, a vezano uz medijske objave, u nastavku je moja reakcija: Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, “kuvertu”, “kickback” ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže.

Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno - novca mi uistinu ne nedostaje. Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja. Ono za što me se optužuje u suprotnosti je s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju.

Ovo nije prvi udar da bi me se diskreditiralo i maknulo s puta. Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran.

I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi - na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desetinama i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim", poručio je Lovrinčević.

Zdravko Pevec o tome tko laže, a tko govori istinu

Nije trebalo dugo da se javi i Zdravko Pevec, koji je skupo platio angažman Jurice Lovrinovića, stečajnog suca Darka Šketa i njihovih saučesnika koji su ga odrali k'o sansku kozu, vulgarno mu preotevši, prvo tvrtku Pevec, a ubrzo i samo ime, zaštitini znak obitelji Zdravka Pevece koji su gradili gotovo dva desetljeća.

Evo što je ekskluzivno Startu danas poručio Zdravko Pevec:

KAKO JE POKRADEN Zdravko Pevec koji donosi svoju istinu o "lažovu" Jurici Lovrinčeviću kojeg je po hitnom postupku smjenio Andrej Plenković:

- Napokon je dolijao. Oteto prokleto! "Maznuli" su mi ne samo ime, već i tvrtku PEVEC za bijednih 80 milijuna kuna! Za samo 6 mjeseci su si isplatili čudesnu dobit od 111 milijuna kuna! U 6 godina ostvarili su dobit za sebe od nevjerojatnih 1,2 miljarde kn, a sad se žele riješiti PEVEXA za 3,76 milijardi kuna, od čega bi Lovrinčeviću trebalo pripasti vrtoglavih milijardu kuna!!! I onda kaže da ne laže i da nikoga nikad nije prevario. Kakve li samo drskosti!

 

- Uništili su mi život, zbog njih smo godinama Višnja i ja bili u zatvoru, oteo mi je imovinu, na kraju i ime. No mi se nedamo. Upravni sud nam vraća ime, a ja fantomsku trojku koja me je opljačkala uz pomoć stečajca Šketa jurim po sudovima, kazao nam je Zdravko Pevec te naglasio kako "svaka rit dojde na šekret", pa i taj Šket i komapnija.

JEDVA ČEKAM DAN KAD ĆE BANDA KOJA MI JE UKRALA FIRMU I IME PEVEC PLATITI RAČUNE ZA OTIMAČINU I SVU NEPRAVDU KOJU SU NAPRAVILI VIŠNJI, MOJIM SINOVIMA, RADNICIMA I MENI. PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA.

Samo glupan može dati ime tvrtki Pevex, kao da netko pokuša Coca Coli parirati imenom Coca Colex

Zdravko Pevec i dan danas vodi sporove protiv Pevexa kojeg tuži u nekoliko predmeta pred Upravnim sudovima te Državnim zavodom za zaštitu imena i patenate koji u pravilu presuđuju tako što tvrde ono što govori i Zdravko Pevec. Ekipa im je brutalno i vulgarno otela ime komanije. Koliko je Jurica Lovrinčević bio slabe pameti govori i njegovo svjedočenje po novinama, a i na predstavljanju "novog imena" komapnije Pevex, kako nisu željeli pobjeći daleko od bivšeg imena, fontova, boja Peveca i kako je izbor imena Pevex zapravo nastavljanje obiteljske tradicije.

Jurica Lovrinčević tako si je zabio auto gol, a Pevexu najvjerojatnije izgubljenu bitku. Uz sve to Lovrinčević je podigao kaznene prijave protiv Peveca ne bili ga strpao u zatvor ,jer Zdravko Pevec nije pristao na ucjenu da mu isplati 7 milijuna kuna te da se odrekne žiga PEVEC.  Tu ponudu je izjavljivao u sporovima, a i u medijima!

Zbog svega što mu se dogodilo Zdravko Pevec bio je očajan, al' poput ptice fenix izvukao se iz najdubljeg blata i sad polako iznova podiže Pevec, živi mirnije i u vjeri da će lopovi koji su ga preuzeli i nasamarili dolijati.

- Dajem sve od sebe da ispravim nepravdu koja nam je nanesena! Nezakonito nam je oduzeto sve, ama baš sve ! Kao što je svima poznato, kriminal nad društvenim vlasništvom bio je praksa, a ni novokomponirani "poduzetnici" danas ne prezaju otimati ovaj put privatno vlasništvo.

Zdravko Pevec tvrdi kako "oduzeti nešto bez revizije i utvrđenja realne vrijednosti, izbaciti na ulicu i zatvoriti i tada sve oduzet je presedan! (nadam se da će se sve ovo dokazati i ispraviti na međunarodnom sudu koji je pred nama)Do stečaja nije trebalo ni doći to je bila izreka stečajnog upravitelja! (kad je vidio vrijednost cijele grupacije a ne jedne firme).

Uništili su mene, obitelj, koopetrante i 4000 zaposlenika Peveca

Ako su takve pretenzije imali na vodeći trgovački lanac neprehrane s 4000 zaposlenih i prometom od 3,5 milijardi kuna onda su mogli mene ostaviti unutra i dat mi 50 % koliko me je i pripadalo. Ma da su dali i manje ja se ne bih protivio!Idemo korak po korak naprijed čvrsto ,stabilno kao kornjača i to uz VELIKU PODRŠKU CJELOKUPNOG GRAĐANSTVA ,KUPACA I DOBAVLJAČA.!"

Više manje znana je priča o posrnulom  biznisu Višnje i Zdravke Peveca...
...poznato je kako su novi vlasnici, proizašlih iz stečajnog postupka nakon nekoliko godina prestali koristiti ime "ugašene" tvrtke obitelji Pevec i ne samo zbog činjenice što je ono bilo baština Višnje i Zdravka Peveca i što su pod njime gradili svoje poslovno carstvo.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.