AFERA COCA COLA! - Pijte običnu vodu, a ne koje kakva gazirana pića

Vili Beroš posredno prozvao američku kompaniju!!! Uputio građanima poruku da "ne piju neka gazirana pića, jer voda je ionako najbolja!" Potvrdio je i kako osim riječkog postoje i dva zagrebačka slučaja spaljivanja jednjaka gazarianim tekućinama.

Jasno stavio na znanje što je najpametnije piti: - “Opće upozorenje da ipak ne pijemo nekakva pića, najbolje je i tako uvijek piti vodu.”

Ministar zdravstva Vili Beros iznio je na konferenciji za medije nalaz zdravstvene inspekcije i zakljucak Strucnog povjerenstva o slucaju preminulog Vladimira Matijanica Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL Željko Hladika / Pixell
7. 11. 2023

Ministar Vili Beroš  stigao je večeras u KBC Zagreb obići pacijenta koji je ondje zbog trovanja gaziranim pićem. Sve to povodom novih zaprimljenih pacijenata uslijed navodne konzumacije kontaminiranih gaziranih pića. Rekao je:

- “U ovom trenu imamo tri slučaja, jedan je lakši, otpušten je na kućno liječenje. Jedan je bolesnik u Rijeci, jedan u Zagrebu. Sve institucije rade svoj posao, novih informacija nemam”!

 Ministar je uputio edukativnu poruku građanima

- “Situacija je do danas bila drugačija kad je bio jedan bolesnik, a sad imamo tri slučaja sličnih ozljeda. Provode se izvidi. Nemamo elemente za izdavanje upozorenja osim općeg upozorenja da se pazi što se pije. Još u Rijeci je počela postupati policija, DORH. Sutra bi trebali imati preliminarne rezultate uzoraka. Coca-Cola je sigurno kontaktirana od nadležnih službi. “Opće upozorenje da ipak ne pijemo nekakva pića, najbolje je i tako uvijek piti vodu.”

Istaknuo je da se na promatranju nalaze dvije mlađe osobe te da su stabilno i van životne opasnosti.

Iz PU zagrebačke za N1 potvrđeno je da su danas oko 15 sati iz medicinske ustanove zaprimili dojavu o pacijentu s ozljedom ždrijela. Naveo je da je konzumirao bezalkoholno piće. Detalji se provjeravaju, kažu nam iz PU zagrebačke.

Nakon obilaska bolnice Beroš je novinarima rekao da u ovom trenutku ne može reći mogu li građani biti sigurni. “Imamo dva pića u dva grada, punjena u dvije zemlje…

"Najbolje je piti vodu”, rekao je. “Najozbiljniji je slučaj u Rijeci. U drugom slučaju to nije zabrinjavajuće. A treći je suspektan, to tek treba dokazati”, rekao je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.