Okupacija Ukrajine u jednoj slici! Rusi na 50 km od Kijeva, do 16 sati osvojili žuto označene teritorije

Karta koja "otprilike" pokazuje gdje su ruske snage napredovale. Najznačajniji prodor je na jugu, S Krima su prodrli duboko u unutrašnjost, Napreduju i na sjeveru, prije svega kod Harkiva, a vrlo su blizu Kijevu! Osim klasičnog napadačkog pješačko-mehaniziranih postrojbi služe se padobranskim napadima iza linija. U Dombasu relativno spor napredak na istoku i sjeveroistoku. Izvještava na Twitteru novinar Neli Hauer!

Okupacija Ukrajine u jednoj slici! Rusi na 50 km od Kijeva, do 16 sati osvojili žuto označene teritorije Neil Hauer/Twitter
24. 2. 2022

Ruska invazija na Ukrajinu počela je u četvrtak rano ujutro. Nekoliko ukrajinskih gradova je u jutarnjim satima pogođeno je žestokim raketnim napadima. Ciljevi su bili brije svega aerodromi, tvornice oruža, no stradali su i civilni objekti. Osim glavnog grada, raketama je napadnuto središte ukrajinske proizvodnje oružja, Harkov, južni Hersonissos, ali čak i iznomno zapadni Ivano-Frankivsk, uz granicu s Moldavijom. Primarne mete bile su zračne luke u Ukrajini, kao i skladišta oružja, ali su napadnute i neke stambene zgrade. Dvije zemlje prekinule su diplomatske odnose.
Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je televizijski govor u četvrtak u zoru, rekavši da je započela "specijalna vojna operacija" u regiji Donbas. Čim je ruski političar progovorio, ruske trupe su već krenule prema Ukrajini.

Prema izvješću središnjeg ukrajinskog vojnog stožera, Rusija je u četvrtak u zoru napala nekoliko ukrajinskih zračnih luka raketama, uključujući gradove Kijev Borispol i Nikolajev, Kramatorsk i Herson. Na nekoliko mjesta ruske trupe prešle su granicu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.