Odzvonilo pandemiji! Gotovo je. Niz europskih država ukida COVID mjere - Hrvatska, što se čeka

Omicron nije toliko opasan! Europa popušta mjere, Hrvatska čeka. Poljska ukida mjere uskoro. Maske u zatvorenim prostorima neće biti obavezne! Danska i Švedska ukinuli su sve zabrane,  Engleska i Italija, dosta toga, covid putovnice ne trebaju nikome u Švedskoj... Naš stožer tvrdi da još nije vrijeme za tako što, jer smo neprocijepljeni.

Odzvonilo pandemiji! Gotovo je. Niz europskih država ukida COVID mjere - Hrvatska, što se čeka Foto: Mickey Estes / Pixabay
10. 2. 2022

Foto: Mickey Estes / Pixabay

Ublažavanje ograničenja diljem Europe uslijedilo je nakon sličnih odluka u Engleskoj i drugim zemljama Ujedinjenog Kraljevstva u siječnju.

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Europu rekao je da bi Stari kontinent uskoro mogao ući u "dugo razdoblje mira" pandemije COVID-a-19.

Dr. Hans Kluge kao potporu svojim tvrdnjama naveo je visoku stopu procijepljenosti, kraj zime i slabiju prirodu Omicron varijante virusa.

I Poljska bi mogla ukinuti COVID-19 restrikcije u ožujku ako dnevni broj novozaraženih nastavi padati trenutnom brzinom, rekao je poljski ministar zdravstva u srijedu. Val zaraze omikron-varijantom virusa je krajem siječnja u Poljskoj doveo do rekordnih brojeva novozaraženih, no oni od tada padaju.
Poljska bi mogla ukinuti COVID-19 restrikcije u ožujku ako dnevni broj novozaraženih nastavi padati trenutnom brzinom, rekao je poljski ministar zdravstva u srijedu. 
Val zaraze omikron-varijantom virusa je krajem siječnja u Poljskoj doveo do rekordnih brojeva novozaraženih, no oni od tada padaju, jalvja HRT.


 – Ako se zadrži tempo kojim broj zaraženih pada, postoji realna mogućnost ukidanja mjera u ožujku, rekao je Adam Niedzielski za novine Fakt.

Time bi nošenje maski u zatvorenim prostorima postala preporuka umjesto obaveze, a prioritet bi bio povratak učenika u škole. Niedzielski je rekao i kako želi skratiti period izolacije za zaražene s 10 dana na sedam.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.