Obitelj Pevec poput ptice feniks! Opet kukuriču iz sveg glasa, jer dobili su spor protiv tajkuna koju su im preuzeli tvrtku iz stečaja

Senzacionalni obrat u poslovnom životu Višnje i Zdravka Peveca. Pavao Vujnovac, Mario Radić, Jurica Lovrinčević..., ne smiju koristiti ime PEVEX!!! Nakon što su bili "prisiljeni" odustati od imena "Pevec" sad im je Zavod za intelektualno vlasništvo RH naredio i zabranu korištenja imena PEVEX!

EKSKLUZIVNO: PEVEX mora iznova mijenjati ime!!!

Bili su u totalnom knock downu, a sad ne samo da su na nogama, nego su na dobrom putu da ostvare zadovoljštinu te da masno naplate bespravno korištenje žiga i imena koje neodoljivo podsjeća na njihovo ime, žig i registraciju. I ne samo to!

- Dajem sve od sebe da ispravim nepravdu koja nam je nanesena! Nezakonito nam je oduzeto sve, ama baš sve ! Kao što je svima poznato, kriminal nad društvenim vlasništvom bio je praksa, a ni novokomponirani "poduzentnici danas ne prezaju otimati ovaj put privatno vlasništvo.
Zanimljivo je kako Zdravko Pevec neće na tome stati i kako će poduzeti sve potrebne radnje da bi se nepravda koja je učinjena nad njime, njegovom obitelji i tvrtkom ispravila, a ne isključuje i zahtjev za povratom izgubljene dobiti.
Obitelj Pevec poput ptice feniks! Opet kukuriču iz sveg glasa, jer dobili su spor protiv tajkuna koju su im preuzeli tvrtku iz stečaja Borut Černelić / Start
12. 9. 2022

Napisao i snimio: Borut Černelić

Bili su u totalnom knock downu, a sad ne samo da su na nogama, nego su na dobrom putu da ostvare zadovoljštinu te da masno naplate bespravno korištenje žiga i imena koje neodoljivo podsjeća na njihovo ime, žig i registraciju.

Evo što su nam o svemu kazali Višnja i Zdravko Pevec:

- Dajem sve od sebe da ispravim nepravdu koja nam je nanesena! Nezakonito nam je oduzeto sve, ama baš sve ! Kao što je svima poznato, kriminal nad društvenim vlasništvom bio je praksa, a ni novokomponirani "poduzetnici" danas ne prezaju otimati ovaj put privatno vlasništvo.

Zdravko Pevec tvrdi kako "oduzeti nešto bez revizije i utvrđenja realne vrijednosti, izbaciti na ulicu i zatvoriti i tada sve oduzet je presedan! (nadam se da će se sve ovo dokazati i ispraviti na međunarodnom sudu koji je pred nama)Do stečaja nije trebalo ni doći to je bila izreka stečajnog upravitelja! (kad je vidio vrijednost cijele grupacije a ne jedne firme).Ako su takve pretenzije imali na vodeći trgovački lanac neprehrane s 4000 zaposlenih i prometom od 3,5 milijardi kuna onda su mogli mene ostaviti unutra i dat mi 50 % koliko me je i pripadalo Ma da su dali i manje ja se ne bih protivio!Idemo korak po korak naprijed čvrsto ,stabilno kao kornjača i to uz VELIKU PODRŠKU CJELOKUPNOG GRAĐANSTVA ,KUPACA I DOBAVLJAČA.!"

Više manje znana je priča o posrnulog biznisu Višnje i Zdravke Peveca...

...poznato je kako su novi vlasnici, proizašlih iz stečajnog postupka nakon nekoliko godina prestali koristiti ime "ugašene" tvrtke obitelji Pevec i ne samo zbog činjenice što je ono bilo baština Višnje i Zdravka Peveca i što su pod njime gradili svoje poslovno carstvo. Smatrali su Mario Radić, Pavao Vujnovac i Jurica Lovrinčević, suvlasnici trgovačkog imperija koji je nastao na razvalinama Peveca kako će samo kozmetičke promjene u imenu riješiti sve probleme. Tako su kompromis u imenu pronašli mijenjajući samo zadnje slovo u imenu, zadržavajući pri tome boju loga, a i neke druge važne detalje koji su bili prepoznatljivi na doba Pevecove vladavine.

Zavod za intelektualno vlasništvo presudio u korist Višnje i Zdravka Peveca

Zavod za intelektualno vlasništvo republike Hrvatske pred koji je dan donio rješenje prema kojem Tomislav Radić, Pavao Vujnovac i Jurica Lovrinčević ne smiju koristiti ime i žig Pevex. Proglasili su ga ništavnim u figurativnom obliku i ne samo jedan njihov žig, onaj u zelenoj boji, već i drugi koji koristi neke druge boje.Uz sve to navedena trojka i njihova firma dužna je nadoknaditi troškove postupka u iznosu od 7500 kuna.Zanimljivo je kako Zdravko Pevec neće na tome stati i kako će poduzeti sve potrebne radnje da bi se nepravda koja je učinjena nad njime, njegovom obitelji i tvrtkom ispravila. Angažirao je odvjetnike koji će raditi prema njegovim uputstvima, a ne isključuje i zahtjev za povratom izgubljene dobiti.Sasvim je izvjesno kako će se "Pevex" navedene trojke žaliti na ovu odluku, no činjenica je da su oni koji najbolje znaju problematiku patenata i intelektualnog vlasništva, stali na stranu Zdravka i Višnje Pevec.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.