Nova tehnologija brzog punjenja: do 50% baterije u pet minuta!

Qualcomm je službeno predstavio novu generaciju vlasničke Quick Charge tehnologije brzog punjenja. QC5 može napuniti bateriju od 4500mAh do 50% u samo 5 minuta.

Nova tehnologija brzog punjenja: do 50% baterije u pet minuta! Pixabay
28. 7. 2020

Quick Charge 5 podržava punjenje veće od 100 W. Za zaštitu baterije koristi Qualcomm Battery Saver tehnologiju, a podržava tehnologiju mogućnosti Qualcomm mogućnosti pametnog adaptera.

Kraj punjenja postiže se za 15 minuta, a upotreba brzog punjenja 5 omogućava stvaranje punjača snage iznad 100 W. Josh Warner, šef upravljanja proizvodima za Qualcomm-ove tehnologije punjenja, nazvao je novi standard "najbržim komercijalnim standardom punjenja".

Quick Charge 5 je 70% učinkovitiji i četiri puta brži od Quick Charge 4, nudeći 10 puta više snage od Quick Charge 1. Nova tehnologija podržava 2S baterije kao i 20V. Temperatura punjača Quick Charge 5 za 10 ° S nižom od adaptera za brzo punjenje 4.

Da bi postigli maksimalne brzine punjenja, proizvođači će moći instalirati dvije baterije u pametne telefone. Neke tvrtke već rade isto sa svojim igračim uređajima, poput Lenovo Legion Phone Duel. Dvije baterije će upravljati posebnim čipom Qualcomma.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.